Στα χνάρια της AMG βαδίζει το τμήμα επιδόσεων της Volvo, αυξάνοντας τις διαθέσιμες εκδόσεις και διπλασιάζοντας την παραγωγή των μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σουηδική φίρμα δημιούργησε σε συνεργασία με τον ιδιόκτητο βελτιωτικό οίκο Polestar, δύο νέες εκδόσεις των S60 και V60, οι οποίες διακρίνονται για τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι μηχανικοί του «πολικού αστέρα» αναβάθμισαν τα αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς, προσφέροντας στους καταναλωτές δύο εξαιρετικές προτάσεις, που συνδυάζουν την άνεση και την πρακτικότητα, με τις επιδόσεις και το σπορ προφίλ.

Τα S60 και V60 Polestar έχουν μειωμένο βάρος κατά 24 κιλά, φέρουν νέο αεροδυναμικό πακέτο και επιθετικό bodykit, με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του αμαξώματος να αναδεικνύει την εμφάνισή τους. Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκαν σπορ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και διακοσμητικά από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετατροπές έγιναν στον τετρακύλινδρο T6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.0 λίτρων της σειράς Drive E, με την απόδοση να εκτινάσσεται στους 367 ίππους και τα 470 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,7 και 4,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Geartronic και το σύστημα τετρακίνησης BorgWarner.

Για την βελτίωση της οδική συμπεριφοράς, η ανάρτηση αποτελείται από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins, σκληρότερα ελατήρια και ενισχυμένες από ανθρακονήματα αντιστρεπτικές δοκούς. Το σύστημα πέδησης φέρει εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενα δισκόφρενα της Brembo, διάστασης 371 χλστ. μπροστά και 302 χλστ. πίσω. Παρά την αύξηση της ισχύς, η μέση κατανάλωση καυσίμου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, εμφανίζοντας 7,8 και 8,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι στα 179 και 186 γρ./χλμ.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του οίκου, Niels Moller, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα παρότι είναι πολύ γρήγορα και έχουν εξελιχθεί από την  αγωνιστική ομάδα, είναι ιδανικά για καθημερινές μετακινήσεις. Παράλληλα, η Volvo ανακοίνωσε ότι τριπλασιάζει τον αριθμό των αγορών για τις εκδόσεις Polestar και διπλασιάζει τον ρυθμό παραγωγής από τα 750 στα 1.500 οχήματα ετησίως.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις των Volvo S60 και V60


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης