Η ιαπωνική μάρκα έχει συνδέσει το όνομά της με τα αυτοκίνητα υψηλής αντοχής, αξιοπιστίας και επιδόσεων, καθώς και με τις εκτός δρόμου δυνατότητες. 

Εδώ και χρόνια, η Subaru αποτελεί συνώνυμο της σταθερότητας, της ασφάλειας και της κίνησης σε κάθε έδαφος, χάρη στο προηγμένο σύστημα συμμετρικής τετρακίνησης (Symmetrical All-Wheel Drive) και τον επίπεδο κινητήρα boxer με κυλίνδρους σε οριζόντια αντικριστή διάταξη και με χαμηλό κέντρο βάρους. Ένα σύστημα τόσο ισορροπημένο όσο και συμμετρικό, αφού βρίσκεται αμφίπλευρα από τον κεντρικό άξονα του αυτοκινήτου σε τέλεια ευθεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Symmetrical AWD κατανέμει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις πληροφορίες που παίρνει από το κεντρικό διαφορικό και το σύστημα δυναμικού ελέγχου (VDC). To κεντρικό διαφορικό φροντίζει μέσω ενός συνεκτικού συστήματος λειτουργίας για τη σωστή κατανομή ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα κίνησης, ενώ το σύστημα VDC με ηλεκτρονικούς αισθητήρες λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους, ώστε, σε συνδυασμό με το διαφορικό, να κατανείμει τη ροπή στον τροχό που χρειάζεται.

Στη δοκιμασία της μεταλλικής ράμπας, εκεί όπου η πρόσφυση είναι ελάχιστη έως μηδενική, το Forester δείχνει τις αρετές του. Η δοκιμασία αυτή αποδεικνύει πόσο ικανό είναι ένα Subaru σε συνθήκες απώλειας πρόσφυσης, σε βρεγμένο οδόστρωμα ή στο χιόνι. Ακόμα και σε μια απότομη στροφή ή ελιγμό, εάν εμφανιστεί απώλεια πρόσφυσης, το VDC βοηθά τον οδηγό και να παραμείνει στην πορεία του, επενεργώντας στην κατανομή ροπής του Symmetrical AWD, στην ισχύ του κινητήρα και στα φρένα, σε κάθε τροχό ξεχωριστά, δίνοντάς του την αίσθηση ότι διατηρεί πραγματικά τον έλεγχο.

Ανακαλύψτε εδώ όλη την γκάμα Subaru


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης