Μέσω μιας σειράς πρωτότυπων και διασκεδαστικών video, η Fiat παρουσιάζει με σαφή και απλό τρόπο όσα πρέπει να ξέρουμε για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Στόχος της ιταλικής φίρμας, η οποία έχει μπει ήδη στην εποχή του εξηλεκτρισμού με τα νέα 500 Hybrid και Panda Hybrid, καθώς και με το 500 BEV, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα, είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο video έχει τίτλο «Αστικοί Κανόνες» και μας εξηγεί τι κερδίζει ο οδηγός από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 500 BEV στα αστικά κέντρα.

Για παράδειγμα, μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς στο κέντρο πόλεων, να παρκάρει ελεύθερα και να καλύπτει τις καθημερινές διαδρομές χωρίς να καταναλώνει καθόλου καύσιμο.

Θυμίζουμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας του 500 BEV αποδίδει 118 ίππους, με τα 0-50 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και τα 0-100 σε 9΄΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα και η μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh χαρίζει αυτονομία 320 χιλιομέτρων.

Μέσω του συστήματος ταχυφόρτισης 85kW που διαθέτει το όχημα, η μπαταρία αποθηκεύει ενέργεια για 50 χιλιόμετρα σε 5 λεπτά. Για να φορτίσει σε ποσοστό 80%, χρειάζεται 35 λεπτά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης