Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τη λίστα με τα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν το 2019 στις δοκιμές πρόσκρουσης σε κάθε κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα crash test του οργανισμού πραγματοποιήθηκαν με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο ασφαλείας και αφορούν τους τομείς προστασίας ενηλίκων επιβατών, παιδιών, πεζών και λειτουργίας των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση ποδηλατών και πεζών.

Στη λίστα του «Best in Class» περιλαμβάνονται νέα μοντέλα από κάθε κατηγορία. Όλα απέσπασαν την ανώτερη διάκριση πέντε αστέρων και διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν και τη σταθερή δομή του αμαξώματος.

Τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο οικογενειακό

Τα Tesla Model 3 και BMW 3 Series μοιράστηκαν το βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών. Το αμερικανικό ηλεκτρικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με 96% στην προστασία ενηλίκων, 86% στην προστασία παιδιών, 74% στην προστασία πεζών και 94% στα συστήματα ασφαλείας.

Το γερμανικό sedan συγκέντρωσε 97% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 87% για τους πεζούς και 76% για τα συστήματα ασφαλείας.

Μεγάλο SUV

Σε αυτήν την κατηγορία θριάμβευσε το Tesla Model X, λαμβάνοντας 98% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών, 72% στην προστασία πεζών και 94% για τη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας.

Μικρό οικογενειακό

Πιο ασφαλές μικρό οικογενειακό επιβατικό όχημα αναδείχθηκε η Mercedes CLA. Η νέα γενιά του τετράθυρου coupe συγκέντρωσε 96% στην προστασία ενηλίκων, 91% στην προστασία παιδιών και πεζών και 75% για τα συστήματα ασφαλείας.

Μικρό SUV/MPV 

To Subaru Forester αναδείχθηκε νικητής στη συγκεκριμένη κατηγορία, λαμβάνοντας 97% στην προστασία ενηλίκων, 91% στην προστασία παιδιών, 80% στην προστασία πεζών και 78% στα συστήματα ασφαλείας.

Supermini

Audi A1 και Renault Clio ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Το γερμανικό μοντέλο συγκέντρωσε 95% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 73% στην προστασία πεζών και 80% στα συστήματα ασφαλείας.

Το γαλλικό μικρό έλαβε 96% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 72% στην προστασία πεζών και 75% στα συστήματα ασφαλείας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης