Κάθε χρόνο η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Warranty Direct, διεξάγει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για τα προβλήματα που εμφανίζει κάθε μοντέλο και τις επισκέψεις στα συνεργεία, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δείκτη αξιοπιστίας. Πρόσφατα, ανακοίνωσε τα 7 πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα, δημιουργώντας το πιο «φρικιαστικό» όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Horrific 40RR0R και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω, συνδυάζει τα πιο προβληματικά χαρακτηριστικά από αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα, την ανάρτηση του Audi RS6, τον κινητήρα της BMW M5, τα ηλεκτρικά της Mercedes R-Class, το κιβώτιο ταχυτήτων του Jeep Grand Cherokee, το σύστημα διεύθυνσης του Chrysler 300C, τα φρένα του Fiat Multipla και το σύστημα κλιματισμού του Seat Alhambra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έρευνα, 2 στους 10 ιδιοκτήτες του Audi RS6 παραγωγής 2002-2011 αλλάζουν την ανάρτηση, το 25% των ιδιοκτητών BMW M5 παραγωγής 2004-2011 αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον κινητήρα, το 10% των Grand Cherokee έχει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το ίδιο ποσοστό των R-Class με τα ηλεκτρικά, το 25% των κατόχων Fiat Multipla παραγωγής 1999-2005 με τα φρένα και πάνω από 10% των ιδιοκτητών Chrysler 300C με το τιμόνι.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Warranty Direct, David Gerrans, το Horrific 40RR0R ευτυχώς δεν πρόκειται να κατασκευαστεί ποτέ, καθώς ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να πληρώνει πάνω από 550 λίρες για κάθε επισκευή.

Το μόνο που δεν μας εξήγησαν από την ασφαλιστική εταιρεία, είναι πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε ένα βρετανικό μοντέλο στο συγκεκριμένο δείκτη αξιοπιστίας και τα πιο προβληματικά αυτοκίνητα να είναι κυρίως γερμανικά!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης