Ο γαλλικός όμιλος PSA τήρησε την υπόσχεσή του και πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου των αυτοκινήτων του σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία μέτρησης και τα αποτελέσματα διασφαλίστηκαν από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς φορείς, όπως το Ινστιτούτο Transport & Environment (T&E) και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο France Nature Environment (FNE) και πιστοποιήθηκαν από την Bureau Veritas.  

Όλα έγιναν βάσει ενός πρωτοκόλλου που ανέπτυξε το Transport & Environment και περιλαμβάνει μετρήσεις σε δημόσιους δρόμους κοντά στο Παρίσι (25,5 χλμ. αστικής διαδρομής, 39,7 χλμ. υπεραστικής, και 31,1 χλμ. σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο) υπό πραγματικές οδηγικές συνθήκες, με επιβάτη και αποσκευές, σε ανωφέρειες και κατωφέρειες, καθώς και με την χρήση συστήματος κλιματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένες στο πρόγραμμα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κύκλος RDE (Real Driving Emissions), οι μετρήσεις της κατανάλωσης πραγματοποιούνται με φορητά συστήματα μέτρησης των εκπομπών (PEMS) που εγκαθίστανται σε κάθε όχημα. Η διεθνής εταιρεία επιθεώρησης και πιστοποίησης Bureau Veritas, διασφαλίζει τις προδιαγραφές, την ακρίβεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Όπως προέκυψε, το Peugeot 308 1.6l BlueHDi 120 S&S BVM6 Allure καταναλώνει 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στο μέσο κύκλο, το C4 Grand Picasso 1.6l BlueHDi 120 S&S BVM6 Exclusive κατέγραψε 5,6 λτ./100 χλμ. και το DS3 με τον ίδιο κινητήρα και το κιβώτιο είχε μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα.

Ο όμιλος PSA είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που υιοθετεί αυτή την τακτική διαφάνειας και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακοινώσει τις επίσημες μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες για όλη την γκάμα των μοντέλων.


Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα Peugeot


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης