Χαμηλωμένο αμάξωμα, φουσκωμένα φτερά, 19άρες ζάντες, αεροδυναμικά βοηθήματα, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, πρωτοποριακή ανάρτηση, επένδυση alcantara, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Το 500Χ Sport είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα crossover που κυκλοφορούν στην αγορά. Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το στυλ με την πρακτικότητα, την απόδοση με την ευελιξία και την άνεση με τα σπορτίφ χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι, όμως, τα σημεία που το κάνουν τόσο ξεχωριστό;

1) Εμφάνιση που συναρπάζει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φουσκωμένα φτερά και τα πλαϊνά μαρσπιέ του 500Χ στην έκδοση Sport συνδυάζονται με νέους προφυλακτήρες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, προσδίδοντας πιο δυναμική εικόνα στο αμάξωμα και βελτιώνοντας την ψύξη του turbo κινητήρα. 

Αντίστοιχα στο πίσω μέρος ο διαχύτης αναβαθμίζει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, με τη χρωμιωμένη διπλή απόληξη της εξάτμισης και το λογότυπο της έκδοσης να ολοκληρώνουν την εμφάνισή του.

2) Ανάρτηση με αμορτισέρ τεχνολογίας FSD και τροχοί 19 ιντσών

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση με τα αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) προσφέρει εξαιρετικό κράτημα και αμεσότητα. Το 500Χ Sport πατάει υποδειγματικά στην άσφαλτο, ισορροπώντας μεταξύ άνεσης και ακρίβειας.

Παράλληλα οι εντυπωσιακοί τροχοί ελαφρού κράματος των 19 ιντσών με τα σπορ ελαστικά διαστάσεων 225/40 εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ελκτικής και πλευρικής πρόσφυσης.  

3) Κινητήρας Turbo Firefly με 150 ίππους

Ο νέας γενιάς Turbo βενζινοκινητήρας με την κωδική ονομασία FireFly διακρίνεται για την προηγμένη τεχνολογία και την απόδοσή του. Έχει ισχύ 150 ίππων και ροπή 270 Nm από τις 1.850 σ.α.λ. εμφανίζοντας δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών -από τις χαμηλές έως τα όρια του κόφτη- και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 6 σχέσεων με paddles στο τιμόνι.

4) Εσωτερικό με αγωνιστικές καταβολές

Το αγωνιστικό DNA της μάρκας είναι ευδιάκριτο και στο εσωτερικό του 500X Sport. Η χρήση Alcantara στο τιμόνι και το κάλυμμα του πίνακα οργάνων δίνει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στην καμπίνα του μοντέλου. Στην ποιοτική αίσθηση αυτού του ξεχωριστού υλικού έρχεται να προστεθεί και η υψηλή αντοχή του. Επίσης, θετική εντύπωση κάνουν τα σπορ καθίσματα. 

5) Τεχνολογία για γρήγορες και ασφαλείς διαδρομές

Το 500Χ Sport διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό το πιο πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) στην κατηγορία. Από το ενεργό σύστημα διατήρησης της πορείας μέχρι το adaptive cruise control, όλες οι τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν την οδηγική απόλαυση και τη μέγιστη ασφάλεια.

Επίσης, τα full LED φώτα του αυτοκινήτου προσφέρουν άριστη ορατότητα στον οδηγό ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το νέο 500Χ Sport είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Δείτε τις τιμές του αυτοκινήτου εδώ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης