Τελικά μια χαρά τα καταφέραμε με την «Barbara».Ούτε εγκλωβισμένους στα χιόνια είχαμε, ούτε προβλήματα στους δρόμους ούτε Πινγκ πονγκ ευθυνών.Τα μηχανήματα με τις αλατιέρες έριχναν προληπτικά αλάτι ακόμη και εκεί που δεν χιόνιζε. Βλέπετε υπάρχει η παροιμία « όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι». Και αυτή τη φορά το φύσηξαν και με το παραπάνω. 
Εστάλησαν τόσα μηνύματα που οι πολίτες άρχισαν στο τέλος να μην τα πιστεύουν. Να σας θυμίσω την παροιμία με το βοσκό και το λύκο; Την ξέρετε. Τα μηνύματα από το «112» ερχόντουσαν το ένα πίσω από το άλλο. 

Τρόμαξε ο κόσμος και κλείσθηκε στα σπίτια του ακόμη και αν έβλεπε τον ήλιο χωρίς κανένα σύννεφο στον ουρανό. Αφού το «112» ανέφερε επιδείνωση κάτι παραπάνω θα ήξεραν οι αρμόδιοι που τα έστελναν. Απορούσαν οι Γερμανοί συνάδελφοι που βρίσκονταν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Γιατί αυτή η κινητοποίηση. Τους δείξαμε ένα παλιότερο βίντεο από την Αττική οδό και …καταλάβαν. Φαίνεται ήξεραν και αυτοί την παροιμία που σας είπα στην αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη στιγμή αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας, για την Alfa Romeo. Αποκαλύπτει το νέο μονοθέσιο C43 της F1 Team Stake, με το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023.  H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη βάση της ομάδας στο Hinwil της Ελβετίας και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει απ’ ευθείας μέσω του διαδικτύου. 

Μετά την αποκάλυψη της C43, θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τους: Alessandro Alunni Bravi (Επικεφαλής της Ομάδας), Jan Monchaux (Τεχνικός Διευθυντής) και τους οδηγούς της ομάδας Valtteri Bottas, Zhou Guanyu και Théo Pourchaire. Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει την αποκάλυψη της C43 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=bZep6SIcfcI
Μετά την αποκάλυψη της C43, στις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τους: Alessandro Alunni Bravi (Επικεφαλής της Ομάδας), Jan Monchaux (Τεχνικός Διευθυντής) και τους οδηγούς της ομάδας Valtteri Bottas, Zhou Guanyu και Théo Pourchaire. Ο Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Δ.Σ της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. συναντήθηκε στην Ιαπωνία με τον Πρόεδρο και Δ.Σ Nissan Motor Co. Ο κ. Τάκης Θεοχαράκης που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στο Τόκιο παρευρέθηκε με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO.

Ωστόσο ο Έλληνας επιχειρηματίας πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Nissan Motor Co., Ltd.,  Macoto Uchida, τον Πρόεδρο της βιομηχανίας ελαστικών της Yokohama, Masataka Yamaishi, καθώς και με Ανώτατα Στελέχη του Nagata Group, προμηθευτή των εξωλέμβιων της Suzuki Marine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έξι νέα μέλη ενισχύθηκε το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ελλάδα. Τα νέα μέλη είναι ο Χρήστος Αποστολόπουλος (περιοδικό 4 Τροχοί, Αρχισυντάκτης www.4troxoi.gr), ο Νίκος     Γιαννούλας,(gazetta.gr, Διευθυντής gmotion by gazzetta), ο Γιάννης Καλογερόπουλος (motorone.gr, Αρχισυντάκτης), ο Γιάννης Λημναίος ((όμιλος 24media, Automotive Managing Editor), ο Μανώλης Σαλούρος (περιοδικό 4 Τροχοί, www.4troxoi.gr, Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΥΔΑΜ) και ο Γιάννης Τσιγκρής (motorone.gr, head of content production). Τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία στο θεσμό Α.τ.Χ που έχει 16 χρόνια ιστορία.

Ο κ. Eric Laforge είναι από την 1η Φεβρουαρίου 2023 ο νέος Επικεφαλής της μάρκας Jeep για την Ευρώπη. Τη θέση αυτή κατείχε η κ. Antonella Bruno που αναλαμβάνει Επικεφαλής της Peugeot για την Ευρώπη.  Ο κ. Laforge θα αναφέρεται απ’ ευθείας στον κ. Christian Meunier, Brand Chief Executive Officer της Jeep και τον κ. Uwe Hochgeschurtz, CEO της Stellantis για την Ευρώπη.

Μια ακόμη σημαντική μεταγραφή έγινε στο χώρο του WRC. Η διευθύνουσα σύμβουλος του WRC Jona Siebel ανακοίνωσε ότι ο 43χρονος Γερμανός Christian Terörde εντάσσεται στην ομάδα και αναλαμβάνει τη διεύθυνση του μάρκετινγκ και των πωλήσεων του WRC Promoter. Τον Christian Terörde πρότεινε στην Jona Siebel, πρακτορείο συμβούλων Sponsorplan. Ο νέος διευθυντής μάρκετινγκ στο παρελθόν εργαστεί για τα Sportfive, Octagon και ProSiebenSat.1 Media και είχε επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων.

H Bridgestone θα εξοπλίζει στο εξής την Lamborghini Huracán Tecnica με ελαστικά Potenza Sport και Potenza Race. Τα ελαστικά Potenza Sport έχουν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος, που ενισχύει την απόκριση του τιμονιού και την σταθερότητα στις στροφές καθώς και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση στις στροφές. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται με τη νέα σύνθεση γόμας, που βελτιώνει την πρόσφυση. Το Bridgestone Potenza Race, ένα ημί slick ελαστικό που εξελίχθηκε για τις πίστες, με πιστοποίηση για χρήση και σε δρόμο, εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα χάρη στη βελτιστοποιημένη σύνθεση γόμας, τον καινοτόμο σχεδιασμό πέλματος και το σπορ προφίλ που αυξάνει τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς.

Η Yokohama ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εφοδιάζει με το ελαστικό ADVAN το νέο GR Corolla της Toyota. Το ελαστικό ADVAN APEX V601 είναι ένα καλοκαιρινό ελαστικό υψηλών επιδόσεων. Ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ελαστικών καθώς και ένα ασύμμετρο σχέδιο πέλματος, παρόμοιο με  αυτό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα από τα πιο σημαντικά ελαστικά στην ιστορία της Εταιρείας, το YOKOHAMA A008. Τα ελαστικά ADVAN APEX V601, διαστάσεων 235/40R18 91W παρέχουν στο GR Corolla ισχυρή δύναμη πρόσφυσης καθώς και ανώτερη απόδοση και χειρισμό στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Το οικονομικό έτος 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων. Η επιτυχία του BMW Group βασίζεται στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

Το γαλλικό κοινό που επισκέφθηκε το RETROMOBILE 2023 στο περίπτερο της Citroen είδε ένα διαφορετικό μοντέλο φτιαγμένο με αρκετή φαντασία. Όσοι ήδη σπεύσατε στους κινηματογράφους για να παρακολουθήσατε την ταινία «Asterix and Obelix: Στο δρόμο για την Κίνα» θα είδατε το πρωτότυπο άρμα του ήρωα. Αυτό το διαφορετικό μοντέλο κατασκευασμένο με τη χρήση βιώσιμων υλικών βρισκόταν στο Παρίσι στο το RETROMOBILE 2023 . Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το Oli [all-ë], το τελευταίο πρωτότυπο της Citroën που για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Με αυτό το μοντέλο η εταιρεία σκιαγραφεί τον οδικό χάρτη της μάρκας για αισιόδοξη και προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους. 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης). Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη συγκέντρωσαν 100 κιλά τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται. H Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) συνεργάζεται με περισσότερα από 150 ιδρύματα, φορείς και οργανώσεις συσσιτίων εξυπηρετώντας περίπου 43.000 ανθρώπους καθημερινά. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης