Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν αναστάτωση. Οι επικεφαλής υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει αναστάτωση αφού το πλάνο τους τους έχει τον κωδικό «εξυγίανση».
Ωστόσο η ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει γερμανικό γκρουπ και έχει στο δυναμικό της 342 εργαζομένους ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον καλύτερο διευθυντή H.R (Human Resource) για να ισορροπήσει το τοπίο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Δ.Σ της εταιρείας θεωρεί ότι οι πωλήσεις του είναι καλές. Ωστόσο σε σχετική ερώτηση αν ο ιδιοκτήτης – επιχειρηματίας είναι ικανοποιημένος η απάντηση ήταν: «Απόλυτα». 
Άρα κακώς ανησυχούν οι εργαζόμενοι.
Αναμένουμε τις εξελίξεις….

Η Kosmocar στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και μετασχηματισμού της εταιρείας και με άξονα την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών προς τους πελάτες της δημιούργησε την Kosmomove, Πρόκειται για  νέα Διεύθυνση στην οργανωτική δομή της που ενσωματώνει τα υπάρχοντα τμήματα της εταιρείας Luxury Hire, Εταιρικών Πωλήσεων και Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, και έχει ως βασικό σκοπό την ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών που απευθύνονται στους πελάτες της Kosmocar, Λιανικής και Εταιρικούς, μέσω του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων, της Volkswagen Bank, και των εταιρειών Leasing.
Επικεφαλής της νέας Διεύθυνσης αναλαμβάνει από τις 3 Οκτωβρίου ο κ. Σταμάτης Μπογέας, που επιστρέφει στην Kosmocar έχοντας θητεύσει στην εταιρεία από το 2003 έως το 2018 ως Key Accounts Manager.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας EV, η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του ολοκαίνουργιου και 100% ηλεκτρικού μοντέλου της  Townstar EV, που θα πωλείται σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar της Nissan εντάσσεται στην “εξηλεκτρισμένη” γκάμα της Nissan, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της εταιρείας.
Οι γιαπωνέζοι εκτιμούν ότι θα προσφέρουν μια αποτελεσματική λύση κινητικότητας για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιδιώκουν να προσαρμοστούν στους μεταβαλλόμενους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, στην αυξημένη αστικοποίηση και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στις 5 Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του πρώτου αποκλειστικού Biro Store στην Ελλάδα. Το ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο με προέλευση από την Ιταλία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας είναι η απόλυτη μετουσίωση της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας σε τέσσερις τροχούς. Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ 22Α) στις 19.00 .

Στις 6 Οκτωβρίου οι εταιρίες Πέτρος Πετρόπουλος και Α. Παντοπίκος ΕΠΕ θα κάνουν στις 12 το μεσημέρι την  πρώτη πανελλαδική παρουσίαση στα ηλεκτρικά επαγγελματικά αυτοκίνητα της BYD. Η κινέζικη εταιρία BYD μπορεί να μην είναι γνωστή στην ελληνική αγορά ωστόσο στο εξωτερικό δεν είναι άγνωστη. Οι δύο παραπάνω εταιρίες ανέλαβαν να μας την γνωρίζουν. Η παρουσίαση θα γίνει στο 16ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και Θηβαίδος, στις πρώην εγκαταστάσεις του Λαινόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 6 Οκτωβρίου στις τρείς το μεσημέρι η Shell θα κάνει σοβαρές ανακοινώσεις. Λεπτομέρειες μετά τη συνέντευξη…. Προς το παρόν κρατάμε το Save the date.

Για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα μοντέλα της BMW NEUE KLASSE που πρόκειται να λανσαριστούν από το 2025 και μετά θα φέρουν εξαρτήματα επενδύσεων από πλαστικό των οποίων η πρώτη ύλη περιέχει περίπου 30% ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος και σκοινιά. Το ανακυκλωμένο πλαστικό από τις θάλασσες έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής στην αυτοκινητοβιομηχανία μόνο με τη μορφή ινών για εξαρτήματα νέων οχημάτων.
Αυτή η πρώτη ύλη προέρχεται κυρίως από λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό ότι τα δίχτυα και τα σχοινιά δεν θα καταλήξουν στο βυθό της θάλασσας με τη μορφή απορριμμάτων αλλά θα αξιοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα αυτά τα άχρηστα σχοινιά και δίχτυα υποβάλλονται σε μια καινοτόμο διαδικασία που παράγει πλαστικούς κόκκους.


Πολύ καλά πήγε στη Διεθνή Έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων στο Ανόβερο η παρουσία της Renault, Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε όλη η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Οι πύλες της έκθεσης άνοιξαν στις 20 Σεπτεμβρίου και θα κλείσουν αύριο 27/9. Στο Ανόβερο, η Renault εκτός των άλλων παρουσίασε το Trafic Van E-Tech Electric. Διατίθεται με κινητήρα ισχύος 90kW, ικανότητα έλξης 750 κιλών και ωφέλιμο φορτίο έως 1,1 τόνο .Η μπαταρία των 52kW εξασφαλίζει αυτονομία 240χλμ. 

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από την Καλαμάτα ,ο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ . Συνολικά στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή  83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από 9 χώρες. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν ημερομηνία  κατασκευής από το έτος 1923 έως το έτος 2001. 
Χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες. Την Classic Regularity με ΜΩΤ έως 50 χλμ/ω, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης, και την Touring με χαμηλότερες ΜΩΤ και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα. 

Τα Australian Good Design Awards είναι τα παλαιότερα και πιο διάσημα διεθνή βραβεία σχεδιασμού και καινοτομίας της χώρας. Ξεκίνησαν το 1958 και έχουν μεγάλη ιστορία. Τα βραβεία αναδεικνύουν τα καλύτερα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην Αυστραλιανή και διεθνή αγορά, την αριστεία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την μηχανική, την μόδα, καθώς και τον ψηφιακό και επικοινωνιακό σχεδιασμό. 
Φέτος το Nissan Z διακρίθηκε στα Διεθνή Βραβεία Καλού Σχεδιασμού της Αυστραλίας για την Αριστεία Σχεδιασμού και απέσπασε  το διάσημο βραβείο Good Design Award  στην κατηγορία Product Design ως αναγνώριση της εξαιρετικής σχεδίασης και της καινοτομίας.

Η Ανάβαση της Ριτσώνας επιστρέφει. Φέτος εις μνήμην του επί σειρά ετών γιατρού των αγώνων, Νίκου Παππά που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, η ανάβαση ονομάζεται Ανάβαση Ριτσώνας “Νίκος Παππάς”. Είναι από τις δημοφιλέστερες αναβάσεις και θα γίνει στην κλασική διαδρομή πλησίον της Χαλκίδας το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου. Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.). Φέτος η ανάβαση θα γίνει -επιτέλους- με την παρουσία θεατών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης