Η νέα χρονιά ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου. Με αποχωρήσεις στελεχών αλλά και από υποχρεωτικές παραιτήσεις. Ιδιοκτήτης μεγάλου Ομίλου έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους επικεφαλής των εταιριών του και ζήτησε κάθετες απολύσεις. Ισχυρίσθηκε ότι ένας άλλος Όμιλος που εκπροσωπεύει γαλλικά αυτοκίνητα στη χώρα μας έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα με τους μισούς εργαζόμενους.Σ αυτές τις περιπτώσεις,όπως μπορείτε να φαντασθείτε, επικρατεί χάος από την αβεβαιότητα. Οι εργαζόμενοι αν δεν αισθάνονται σιγουριά δεν μπορούν να αποδώσουν…

Ας φύγουμε όμως από τις απολύσεις και ας πάμε στις παραιτήσεις. Η Μυρτώ Μπουτραχάνη αποχώρησε από την Skoda και επέστρεψε στη Suzuki. Στην εταιρία από όπου είχε αποχωρήσει για να πάει στην Skoda. Μόνο που αυτή τη φορά ανέλαβε μια πολύ καλή θέση και το φορτίο της θα είναι αρκετά βαρύ.
Η Μυρτώ Μπουτραχάνη ανέλαβε Chief Marketing Officer SFAKIANAKIS GROUP. Το κύριο βάρος της θα πέσει στην εταιρία ΣΦAKIANAKHΣ AE που από το 1967 είναι αποκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας Suzuki στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή αλλά δραστήρια Μυρτώ Μπουτραχάνη ανέλαβε ακόμη :Tο δίκτυο λιανικής του Ομίλου ( η εταιρία Σφακιανάκης αντιπροσωπεύει 15 μάρκες στη χώρα μας), την Executive Lease ( LTR -RAC) ,την Speedex (εταιρία ταχυμεταφορών ), την Σφακιανάκης Insurance (είναι υπηρεσίες ασφάλισης) και τέλος την  Ergotrak ( Βαρέα οχήματα).Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ευχόμαστε και στη Μαρία Καλλέργη η οποία αποχώρησε οικειοθελώς από την Opel Hellas μετά από 25 χρόνια συνεργασίας. Η Μαρία Καλλέργη από το 2018 ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας. Παραιτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και από την 1η Ιανουαρίου 2022 ανέλαβε Marketing Manager στην εταιρία Arval Hellas Leasing.Οι βασικές αξίες της Arval είναι η φροντίδα, η τεχνογνωσία και η απλότητα. Παρέχει εταιρικές λύσεις leasing και διαχείρισης εταιρικού στόλου οχημάτων.Τη θέση της υπεύθυνης επικοινωνίας της Opel Hellas μετά την αποχώρηση της Μαρίας Καλλέργη αναλαμβάνει η Πάμελα Καραΐσκου.

Ο Νίκολας Μπερναρτν αφού έφυγε απο τη Suzuki μετακόσμισε στον Όμιλο της Kosmocar. Τέθηκε επικεφαλής της Audi αλλά σύντομα αποχώρησε απο το γερμανικό Όμιλο. Επέστρεψε στη Suzuki. Αλλά και πάλι -άγνωστο γιατί- αποχώρησε. Σήμερα βρίσκεται στην Land Rover Γ.Τζώρτζης στα Γλυκά Νερά.Στον ίδιο όμιλο που δουλεύει και η σύζυγός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετοιμασθείτε για το εκπληκτικό Ami.Στα μέσα Ιανουαρίου, σε λίγα 24ωρα δηλαδή ξεκινούν οι πωλήσεις σε ιδιώτες του 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου Ami. Είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο για δύο. Μικρό και ευέλικτο. Με το εξαιρετικά μικρό του μήκος, μόλις 2,41m , κάνει τις αστικές μετακινήσεις ευχάριστες  και το parking παιχνίδι. Θα μπορεί να οδηγηθεί από άτομα 16 ετών και άνω με την προϋπόθεση ότι θα έχουν δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο. Είναι τελείως αθόρυβο και χρειάζεται μόλις τρείς  ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου για πλήρη φόρτιση. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έρχεται στην Ελλάδα η πολυτελέστατη DS4. Είναι το τέταρτο μοντέλο της γκάμας το οποίο ενσαρκώνει το εκλεπτυσμένο πνεύμα της Avant-Garde για ασυμβίβαστη κομψότητα, τεχνολογική υπεροχή και κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ευελιξίας κατά την οδήγηση. Το DS 4 , μία νέα πηγή έμπνευσης ,αψηφά τις συμβατικές προτάσεις της πολυτελούς αυτής κατηγορίας. Βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη έκδοση της αξιόπιστης πλατφόρμας EMP2 με την μοναδική και παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της KIA,το EV6 θα παρουσιασθεί διαδικτυακά στις 11 το πρωί στις 14 Ιανουαρίου 2022. Βασίζεται στη νέα Electric-Global Modular Platform (E-GMP)  και είναι το πρώτο αυτοκίνητο που ενσωματώνει τη νέα και τολμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United καθώς και το ολοκαίνουργιο λογότυπο της εταιρείας. Έχει εντυπωσιακή αυτονομία και εξαιρετικά γρήγορες δυνατότητες φόρτισης. 

Συνήθως οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι αν και θέλουν, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη λογική του εκσυγχρονισμού. Κάποιοι άλλοι αρνούνται να μπουν  στη διαδικασία της εκμάθησης. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα ο κύριος που βλέπετε αν και 87 ετών δεν δίστασε  να αγοράσει την υπερσύγχρονη Mustang Mach e. Μάλιστα ζήτησε από έναν τεχνικό να του μάθει να χειρίζεται τη μεγάλη οθόνη αφής προκειμένου να κάνει όλες τις παραμετροποιήσεις που του επιτρέπει το σύστημα.
Ο 87χρονος Pedro García  είναι μανιώδης αγοραστής αυτοκίνητων Ford. Τα περισσότερα με καλά και δυνατά μοτέρ. Τώρα είναι χαρούμενος που οδηγεί ενα πολύ δυνατό αυτοκίνητο χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.

Το 9μελές ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Νίκος Τσάδαρης, Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Διατσίδης,Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Σαλούρος, Ταμίας: Γιώργος Βαρίνος, Έφορος: Γιάννης Κανουπάκης,Ειδικός Γραμματέας: Κώστας Μποϊδάνης, Μέλη: Γιάννης Σκουφής, Νίκος Λουπάκης, Πέτρος Πιτσίνης.

Αυτό είναι το Mission R ,η πρωτότυπη έκδοση της Porsche.Κατασκευάστηκε από την ίδια ομάδα μηχανικών που ήταν υπεύθυνη για την 919. Έχει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο καθένας σε κάθε άξονα. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιεί η Taycan Turbo S, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έχουν αναβαθμιστεί από τα 800 στα 900 volt . Συνολικά αποδίδει 1,073 ίππους, 429 για τον μπροστινό άξονα και 644 για τον πίσω, πιάνει τα 0-100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Μια εκδήλωση που συζητήθηκε αρκετά ήταν αυτή που οργανώθηκε με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Convicts Upskilling Pathways (CUP)”. Νέοι άνθρωποι που κρατούνται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα εκπαιδεύτηκαν στη μηχανολογία στο πλαίσιο της επανένταξής τους στην κοινωνία. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ενός επαγγελματικού  προσανατολισμού και ανοίγονται ορίζοντες για την επάνοδο των κρατουμένων και την κοινωνικοποίησή τους.

Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Το Εργαστήριο υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Επάνοδο και η ύλη του περιελάμβανε ενότητες της μηχανολογίας του αυτοκινήτου και θέματα οδικής ασφάλειας. Οι κρατούμενοι συμμετείχαν επίσης σε βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με τη χρήση των προσομοιωτών του Ινστιτούτου. 

Εγκαινιάσθηκε το νέο υπερσύγχρονο BMW & MINI Service της Σπανός ΑΕ. στην Κηφισιά.Το κτίριο 1300 τ.μ. ξεχωρίζει απο τη λεπτομέρεια και την πολυτέλεια. Το ισόγειο αποτελείται από την υποδοχή πελατών και το service ενώ στον δεύτερο όροφο είναι η αναμονή πελατών, τα γραφεία των τεχνικών συμβούλων και το ταμείο. Στον χώρο αναμονής μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του στο Isetta Bar, να εργαστεί στα business booths με τον προσωπικό του υπολογιστή και να αγοράσει μέσα από τη μεγάλη γκάμα ΒΜW & MINI αξεσουάρ και προϊόντα Lifestyle. Η ίδρυση του τρίτου καταστήματος ΒΜW & MINI Service της Σπανός ΑΕ το 2021 είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού φέτος κλείνει και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και στελέχη της BMW Hellas, πολιτικοί, δημοσιογράφοι καθώς και κάτοχοι BMW & MINI. Τη βραδιά συνόδευσε η μπάντα της Πέννυς Μπαλτατζή.

Το ελαστικό GEOLANDAR X-CV της Yokohama έρχεται τώρα ως στάνταρ εργοστασιακός εξοπλισμός στο Outlander της Mitsubishi Motors. Η βιομηχανία ελαστικών Yokohama ξεκίνησε  να προμηθεύει τα ελαστικά GEOLANDAR X-CV σε μοντέλα Outlander με κινητήρα βενζίνης, που πωλούνται στις αγορές (εκτός Ιαπωνίας) από τον Ιούλιο του 2021. Τα ελαστικά για τα μοντέλα PHEV  λανσάρονται  κυρίως στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.Το Outlander SUV εξοπλίζεται  με ελαστικά διαστάσεων 235/60R18 103H. Στις δοκιμές που έγιναν διαπιστώθηκαν οι δυνατότητες που έχει με το νέο βελτιστοποιημένο μοτίβο στο πέλμα του ελαστικού το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων.Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά YΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη διέθεσε τα Χριστούγεννα 100 κιλά τρόφιμα στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας. Τα τρόφιμα σόθηκαν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας”, γνωστό και ως “Φιλική Φωλιά”, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ανάγκης που είχε δημιουργηθεί. Tο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας είναι ένα Ανοιχτό Κέντρο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας. Ιδρύθηκε το 1964 από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευσίνας και καθηγητή θεολόγο Γεώργιο Πυρουνάκη και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική προσφορά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης