Δέκα μήνες πριν τη διεξαγωγή του επομένου Ράλι Ακρόπολις, αγώνας που μετράει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι Οδηγών και Κατασκευαστών, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,θα δώσει λεπτομέρειες για το τι θα γίνει το 2022. 
Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ήταν αυτός που έφερε πίσω στα σαλόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ακρόπολις. Έναν αγώνα ιδιαίτερα αγαπητό στους οδηγούς που συμμετέχουν στο WRC.Αύριο στις τρείς το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου θα δώσει λεπτομέρειες στους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου για το πλάνο του μεγάλου αγώνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

————————————————————————————————————————————————–

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε. Από το 2030 δεν θα πωλούνται αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης η πετρελαίου. Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Να υποθέσουμε ότι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδος θα γεμίσουν με φορτιστές. Θα πρέπει να γίνουν έργα. Να δημιουργηθούν θέσεις παρκινγκ. Γιατί τότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα τα αγοράζουν μόνο όσοι έχουν παρκινγκ στις μονοκατοικίες τους. Θα αγοράζουν όσοι έχουν ανάγκη να έχουν δικό τους αυτοκίνητο. Την επόμενη ημέρα από την αναγγελία ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Χάλκη όπου εγκαινίασε την πρωτοβουλία GR – eco islands. Το μήνυμα είναι καθαρότερο περιβάλλον αλλά και φθηνότερο ρεύμα.

————————————————————————————————————————————————–

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νησί της Χάλκης μπήκε στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο «πράσινης»  οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας μέσα από τη συνεργασία ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. 
Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën, στους δημόσιους φορείς της Χάλκης δώρισαν νέα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικού αποτυπώματος προς αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων οχημάτων καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.
Η μετάβαση στην πράσινη και έξυπνη κινητικότητα θα υποστηριχθεί επιπρόσθετα με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE. 

————————————————————————————————————————————————–

Στις 24 Νοεμβρίου η Ford θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Ford Ranger. Για να τελειοποιήσει τη σχεδιαστική ανανέωση και για να επαναπροσδιορίσει τη φιλοσοφία της φίρμας Ranger πραγματοποίησε πάνω από 5.000 συνεντεύξεις και συνεργάστηκε με εκατοντάδες ιδιοκτήτες pick-up, σε δεκάδες workshops σε όλο τον πλανήτη. Έτσι λαμβάνοντας υπόψη τις εμπειρίες των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που προσανατολίζονται σ αυτού του είδους τις εκδόσεις  δημιούργησε το νέο αυτοκίνητο. Σχεδιαστικά αλλά λειτουργικά το νέο αυτοκίνητο ξεφεύγει. Το Ranger προορίζεται για πελάτες σε περισσότερες από 180 αγορές σε όλο τον κόσμο.

————————————————————————————————————————————————–

Ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε τους γερανούς στους δρόμους και άρχισε να «σηκώνει» τα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Σύμφωνα με το Δήμο της Αθήνας απομακρύνθηκαν  3.862 οχήματα που για περισσότερο από έξι μήνες ήταν εγκαταλειμμένα και καταλάμβαναν θέσεις στους δρόμους. Απομακρύνθηκαν 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 3.862 οχήματα.
Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί  σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

————————————————————————————————————————————————–

Το νέο RoadSmart ΙV παρουσίασε η Dunlop. Σύμφωνα με την εταιρία το RoadSmart ένα από τα πιο δημοφιλή ελαστικά στην γκάμα της.  Φιλοξενούμε την ανακοίνωση της Dunlop αλλά μέχρι εκεί. Πολλά καλά λένε οι εταιρίες ελαστικών στα δελτία τύπου όμως όταν τα «φορέσεις» στη μοτοσυκλέτα σου και φας την τούμπα στη βροχή τότε σου λένε ότι εσύ φταις. Ακόμη το νέο ελαστικό δεν το έχουμε δοκιμάσει. Θα γίνει και αυτό οπότε θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας.
Μόνο όταν κάνουμε οι ίδιοι τη δοκιμή στο βρεγμένο δρόμο θα μπορούμε να σας πούμε αν είναι το νέο ελαστικό αποτελεσματικό ή όχι.

————————————————————————————————————————————————–

Η Ντένη Θεοχαράκη ,αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της TEOREN MOTOTS εκτός από την εμπλοκή της με τα αυτοκίνητα είναι και μια εξαίρετη ζωγράφος. Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου, στην Evripides Art Gallery κάνει τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής και Φωτογραφίας με θέμα «Η σιωπή της ματιάς».

————————————————————————————————————————————————-

Στις 15 Νοεμβρίου οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» θα επιλέξουν τα δέκα καλύτερα της φετινής χρονιάς. Από τα 22 μοντέλα που εισήχθησαν στη χώρα μας τους δέκα πρώτους μήνες του 2021, θα επιλεγούν τα δέκα καλύτερα και στα μέσα Δεκεμβρίου σε ανοικτή ψηφοφορία θα βγει ο τελικός νικητής που θα πάρει τον τίτλο « Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».
Το 2021 εισήχθηκαν στην Ελλάδα τα κάτωθι μοντέλα:Audi Q4 e-tron / Sportback e-tron ,Audi e-tron GT, BMW iX3, BMW iX , Dacia Sandero Streetway & Stepway, Citroen C4 C-Cross, Fiat 500e ,    Ford Mustang Mach-E ,Honda e, Hyundai Bayon, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai , Mercedes EQA,  Mercedes C-Class, Opel Mokka / Opel Mokka e ,Renault Arkana, Skoda Enyaq IV, Suzuki Swace, Suzuki Across ,Toyota Yaris Cross ,Volkswagen ID.4, 2, Volvo XC40 Recharge..
Από αυτά αποκλείσθηκαν τα : Audi e-tron GT, BMW iX, Suzuki Swace, Suzuki Across ,Toyota Yaris Cross

Ο λόγος που βγήκαν από την ψηφοφορία είναι απλός. Δεν τα οδήγησε κανένας δημοσιογράφος αφού λόγω του προβλήματος με τους ημιαγωγούς τα αυτοκίνητα που εισήχθησαν ήταν ελάχιστα και μόνο για να «στηθούν» στις εκθέσεις. Δεν οδηγήθηκαν άρα δεν υπάρχει δημοσιογραφική άποψη και επομένως βγήκαν εκτός λίστας.

————————————————————————————————————————————————–

Ο Oliver Solberg, γιος του Petter Solberg Πήτερ, παγκόσμιου πρωταθλητή 2003 στο World Rally Champion, θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 WRC στο Ράλι της Mόντσα (19-21 Noεμβρίου). Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα είναι επίσημα εργοστασιακός οδηγός. Το 2017 ο Oliver Solberg σε ηλικία 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο Bologna Bettega Memorial Rallysprint .

————————————————————————————————————————————————–

Ετοιμάζονται μεγάλες ανακατατάξεις στα επιτελεία τριών αντιπροσωπειών. ‘Άλλοι μαζεύουν τα γραφεία τους και από ώρα σε ώρα παραδίδουν και άλλοι ξεκινούν να παραλάβουν και να ανακοινώσουν τα νέα πλάνα των προέδρων. Δύσκολες ώρες ειδικά αν και οι μεν και οι δε , εκτός απο άξια στελέχη είναι και φίλοι. 

————————————————————————————————————————————————–

To ΙΝΜΟΤΙΟΝ αποχωρεί από το Gazzetta.gr. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Μετά από 7 χρόνια, άψογης συνεργασίας με την Liquid Media, η Kansevelli Enterprises Ltd σταματά την συνεργασία της με το Gazzetta.gr. 

Το τμήμα αυτοκινήτου που «δημιούργηθηκε» με την έλευση του πρωτοποριακού online περιοδικού ΙΝΜΟΤΙΟΝ το 2014, αλλάζει ριζικά με νέα στελέχη και περισσότερη έμφαση στα Motorsports. Καθώς δεν συμφωνούμε με αυτές τις αλλαγές, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε.
Το περιοδικό INMOTION θα σταματήσει να είναι by Gazzetta . Σύντομα θα μάθουμε την νέα συνεργασία με την οποία θα συνεχίσουν οι συνάδελφοι το ταξίδι τους στα online δρώμενα αυτοκινήτου.

————————————————————————————————————————————————–

Αφιερωμένη στην Τροχαία,στην Ελληνική Αστυνομία και τον αρμόδιο υπουργό
Μέρα μεσημέρι στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Εκάλης.Mία Ferrari με έναν συνοδό που επιβαίνει σε μηχανή μεγάλου κυβισμού κατευθύνονται βόρεια.
Στο ύψος του ΟΤΕ της Εκάλης ο τροχονόμος που ρυθμίζει την κυκλοφορία (δεν δουλεύουν οι σηματοδότες στο συγκεκριμένο κόμβο) κάνει σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει. Πράγματι η Ferrari σταματάει για λίγο όμως αλλά όταν ο τροχονόμος γυρίζει την πλάτη του προς το αυτοκίνητο για να σταματήσει το αντίθετο ρεύμα, ο οδηγός πατάει γκάζι ,στρίβει δεξιά χωρίς φλας προς την οδό Ρόδων και εξαφανίζεται. Αυτό όμως που είναι εξωφρενικό και φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι ότι ούτε η Ferrari ούτε το συνοδευτικό όχημα που έχει ο οδηγός της Ferrari δηλαδή η μοτοσυκλέτα έχουν πινακίδες κυκλοφορίας.
Κράτος εν κρατεί! Δηλαδή ο νόμος δεν ισχύει για αυτούς τους μεγαλοσχήμονες τους πλούσιους τους έχοντας ακριβά αυτοκίνητα και συνοδούς. Μαθαίνουμε ότι αυτό δεν είναι η εξαίρεση αλλά ίσως είναι ο κανόνας αφού πάρα πολλοί και ειδικά οι συνοδοί τους δεν έχουν πινακίδες στις μηχανές τους!!!! Μήπως η τροχαία πρέπει να ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και να δοθούν οι σχετικές εντολές στους τροχονόμους για να σταματήσει αυτός ο ιδιότυπος και παράνομος τσαμπουκάς ; Θα μου πείτε σιγά όλοι αυτοι που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες,πάρουν στα σοβαρά αυτούς που ξεροσταλιάζουν στους δρόμους για να ρυθμίσουν την κίνηση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης