Ο Όμιλος Συγγελίδη αναλαμβάνει επίσημα από την 1η Νοεμβρίου την  Opel στην Ελλάδα. Αναμένουμε μόνο την τυπική ανακοίνωση που θα κάνει ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης . Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα γίνουν μεγάλες και ριζοσπαστικές αλλαγές στην εταιρία με σκοπό να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η μάρκα στην ελληνική αγορά.

Κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Συγγελίδη βρίσκονται οι εταιρίες Citroen,DS,Peugeot,Mazda, Eurorepar και από την 1η Νοεμβρίου η Opel .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

————————————————————————————————————————————————–

Τους στόχους της στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, το σχέδιο με τους νέους ταχυφορτιστές στο εθνικό δίκτυο,την εξέλιξη της εταιρικής της ταυτότητας και το νέο της σήμα παρουσίασε το μεσημέρι η NRG. Η παρουσίαση του νέου οράματος της ΝRG θα υλοποιηθεί αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Η εταιρία έχοντας ως σύνθημα «Κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα» παρουσίασε την πρωτοποριακή υπηρεσία incharge, κάνοντας μια δυναμική τοποθέτηση στη μετεξέλιξη του ενεργειακού τοπίου και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης εναλλακτικών τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους ομιλητές παρουσίασε η ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάκη. Την εισαγωγή στο θέμα των ωφελειών που έχει ο πλανήτης μας από την ηλεκτροκίνηση και τη μείωση του CO2 έκανε η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ γενικότερα για τους στόχους της NRG αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής Αναστάσιος Λωσταράκος.

Τέλος ο Ηλίας Πετρής, Strategy @Business Development Manager αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον η nrg προχώρησε στη δημιουργία της εφαρμογής incharge αλλά και στην κατάσταση και τη θέση των φορτιστών σε όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία του δικτύου.

————————————————————————————————————————————————–

Τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάσθηκαν τη βδομάδα που πέρασε.Τα δύο ήταν από την Mercedes και τα άλλα δύο από την BMW.

Η Mercedes για την EQS, τη λιμουζίνα δηλαδή – ενα φοβερό αυτοκίνητο- ανακοίνωσε ότι για την έκδοση 450+ η τιμή θα ξεκινά από 138.300 ευρώ ενώ για την EQS 4matic από 159.100 ευρώ.

H ΒΜW Ελλάς έφερε τα  i4 και iX,  δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το ένα αυτοκίνητο ήδη κυκλοφορεί ενώ το δεύτερο το αναμένουμε μετά από τέσσερις μήνες. Έτσι για να μην μείνετε παραπονεμένοι θα σας δώσουμε τις τιμές.

Η BMW i4 στην έκδοση e drive40 έχει 54.850 ευρώ ενώ η i4 50 έχει 69.750 ευρώ. Πιο ακριβό από το πρώτο αλλά και περισσότερα χιλιόμετρα οικονομία.

Το άλλο αυτοκίνητο που θα μας έρθει, η iX xDrive 40 ξεκινάει από 86.450 ευρώ ενώ η iX xDrive 50 θα είναι λίγο ακριβότερη. Αν ισχύσουν οι τιμές που ξέρουμε θα ξεκινάει από τις 109.950 ευρώ.

———————————————————————————————————————————————

Η Kosmocar-Volkswagen ήταν ο Official Mobility Partner στο 10ο Spetses Mini Marathon, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Σπέτσες. Το «παρών» στο κορυφαίο ίσως multi-sport event της χώρας, έδωσε και η Volkswagen Running Team, η ομάδα της Kosmocar, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση στη σχετική κατάταξη.

Η δέκατη, επετειακή εκδήλωση του κορυφαίου ίσως multi-sport event της χώρας, συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.Ένας στόλος από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της Volkswagen υποστήριξαν σφαιρικά τη διοργάνωση, ενώ την ίδια στιγμή τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, ένα ID.3 και ένα ID.4, δέσποζαν στην Πλατεία Ποσειδωνίου, που αποτέλεσε το γεωγραφικό αρχηγείο της εκδήλωσης.

———————————————————————————————————————————————

Συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο να προάγει την πράσινη ενέργεια για μια «έξυπνη» κοινωνία μειωμένων εκπομπών άνθρακα, ανακοίνωσε η Huawei. Στη μετά-COVID εποχή, η «πράσινη» οικονομική ανάκαμψη έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή καθώς οι ηγέτες των κρατών παγκοσμίως είναι πρόθυμοι να οδηγήσουν τις οικονομίες εκτός ύφεσης μέσω ενός επανασχεδιασμού για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αύξηση της ανθεκτικότητας των υποδομών και των οργανισμών.

Το Huawei Global Digital Power Summit 2021 διοργανώθηκε στο Ντουμπάι όπου περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες είχαν φυσική παρουσία. Αν καταλάβατε σωστά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους  ήταν και στελέχη των Dubai Electricity & Water Authority (DEWA), Group42, ACWA Power, du, Uptime Institute και Engie.

——————————————————————————————————————————————Οι ανακοινώσεις της Ford για τη σταδιακή της μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό δεν σταματούν. Η τελευταία μεγάλη είδηση είναι αυτή με την επένδυση των 272 εκατ. ευρώ για το μετασχηματισμό του εργοστασίου του Halewood στο Ην. Βασίλειο. Με αυτή την επένδυση θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων εξαρτημάτων της στην Ευρώπη για ηλεκτρικά οχήματα.

Στην αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση της Ford σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον βρίσκεται μία νέα επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία (Γερμανία), ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής στην Ευρώπη και έδρα της Ford Ευρώπης.

Η επένδυση θα μετασχηματίσει τις τρέχουσες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων στο  Ford Cologne Electrification Center για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, της πρώτης εγκατάστασης του είδους της Ford στην Ευρώπη. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα μεγάλου όγκου που θα κατασκευάσει η Ford στην Ευρώπη θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Κολωνίας το 2023.

Ας μην ξεχνάμε και την επένδυση στην Τουρκία για την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit από το 2022. Η Ford Otosan – η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία – θα κατασκευάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Transit Custom από το 2023 στο εργοστάσιό της στο Kocaeli.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης