Ποια είναι η διαφορά ενός μηχανικού αυτοκινήτου και ενός «μηχανικού» που τοποθετεί ανταλλακτικά;Σήμερα θα το θέσουμε ως κουίζ. Και την επόμενη Δευτέρα ,αν χρειασθεί, θα παραθέσουμε τα ανάλογα έγγραφα και θα αναμένουμε τις παραιτήσεις των «ειδικών».

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που χρυσοπληρώνουν μια ζημιά η οποία στην ουσία δεν είναι σημαντική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα περισσότερα συνεργεία των επίσημων αντιπροσωπειών, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μηχανικών –που φυσικά έχουν το πτυχίο τους από κάποια αναγνωρισμένη σχολή- δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ξεβιδώνουν από ένα αυτοκίνητο τα χρησιμοποιημένα εξαρτήματα που ο ηλεκτρονικός  εγκέφαλος αναφέρει την ένδειξη «Fault». Στη συνέχεια βιδώνουν τα καινούργια εξαρτήματα και κάνουν το σταυρό τους να δουν  την πράσινη ένδειξη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Διαφορετικά αν πάλι δουν να ανάβει το κόκκινο λαμπάκι, «κλάψτε» τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Προχωρούν σε άλλο «ξεβίδωμα» και σε άλλο «βίδωμα». Κάθε φορά που ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν ανάβει την πράσινη ένδειξη, ανεβαίνουν τα έξοδα.

Και να έρθουμε στο βασικό μας τίτλο που είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η διαφορά ενός μηχανικού αυτοκινήτου και ενός «μηχανικού» που τοποθετεί ανταλλακτικά. Μηχανικούς ψάχνουμε!!
Ο μηχανικός αυτοκινήτου βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να αναζητήσει τις αιτίες του προβλήματος. Λειτουργεί τις γνώσεις του, την πείρα του και το μυαλό του.

Ας μας συγχωρέσουν αυτοί που ανήκουν στη 2η ενότητα που αποκαλούμε «τοποθετητές» εξαρτημάτων.
Αυτοί έχουν τον τίτλο και λειτουργούν by the book. Και μπορεί μια βλάβη που στην πραγματικότητα κοστίζει 160 ευρώ να στην φτάσουν 1.000 ευρώ.

Θα επανέλθουμε σ αυτό το κεφάλαιο με έγγραφα και πολλά «ντοκουμέντα».

Να σας θυμίσω την παροιμία:
«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται…»

——————————————————————————————————————————————

Σε λίγες ημέρες η ελληνική εταιρία που εκπροσωπεί τα αυτοκίνητα της Nissan στην Ελλάδα θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό crossover προηγμένης τεχνολογίας, Qashqai.

Ο κομψός εξωτερικός σχεδιασμός και το μεταμορφωμένο εσωτερικό κάνουν το Qashqai e power να ξεχωρίζει. Περισσότερα στις 21 Μαΐου οπου θα δούμε από κοντά το καινούργιο ηλεκτρικό απόκτημα της Nissan. Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Ν.Ι Θεοχαράκης.

——————————————————————————————————————————————

Σήμερα η Mercedes-Benz Vans, παρουσίασε διαδικτυακά τη νέα και πρωτότυπη EQT. Ένα μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας Mercedes-EQ. Η Concept EQT αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτρικής έκδοσης της επερχόμενης T-Class στην κατηγορία των μικρών Vans.

Το γράμμα T αντιπροσωπεύει την ευρυχωρία και  αποτελεί το σήμα κατατεθέν για τα compact επιβατικά Vans με το αστέρι στο καπό.

Η νέα κατηγορία που διαμορφώνεται αφορά τόσο στους ιδιώτες που αναζητούν ένα όχημα με μεγάλους χώρους όσο και τους επαγγελματίες που ειδικεύονται στη μεταφορά επιβατών υψηλών απαιτήσεων.

Πρωταγωνιστής στη σημερινή εκδήλωση ήταν ο θρυλικός επαγγελματίας skateboarder Tony Hawk, που έδωσε με το δικό του τρόπο ένα άλλο στυλ στη διαδικτυακή παρουσίαση.

Ο Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group και ο Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans αναφέρθηκαν για τα χαρακτηριστικά  του νέου μοντέλου.

——————————————————————————————————————————————

Είναι νωρίς αλλά απλά θα το αναφέρουμε. Αν και ξέρουμε, δεσμευτήκαμε να μην πούμε τίποτα συγκεκριμένο. Απλά το αναφέρουμε και θα περιμένουμε έως το καλοκαίρι. Τότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Απλά ως ερώτηση το θέτουμε.

Μήπως οι πρόσφατες αλλαγές στην Kosmocar σηματοδοτούν μια σειρά γενικότερων εξελίξεων στο χώρο του αυτοκινήτου. Έτσι ως ερώτηση το θέτουμε. Η συνέχεια το καλοκαιράκι.

——————————————————————————————————————————————

Μεγάλη ζήτηση από τις εταιρείες ενοικιάσεων αλλά μικρή προσφορά από τις εισαγωγικές εταιρείες, καθώς οι ελλείψεις σε αυτοκίνητα που καλύπτουν τις τουριστικές ανάγκες είναι τεράστιες. 

Οι αγορές πάντως των εταιρειών ενοικιάσεων αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, αφού η τουριστική περίοδος θα κρατήσει έως τον Νοέμβριο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης