Το πάθος είναι μια έννοια συνυφασμένη με την Alfa Romeo. Οι νέες Giulia και Stelvio αποτελούν σημείο αναφοράς χάρη στο μοναδικό στυλ, την υψηλή τεχνολογία και την οδική τους συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική φίρμα αποκαλύπτει τα τεχνικά «συστατικά» που σε συνδυασμό με το πάθος των μηχανικών της εταιρείας, συνθέτουν την ιδανική συνταγή για την απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Τα αυτοκίνητα εξελίσσονται στο κέντρο δοκιμών στο Balocco. Εκεί, οι μηχανικοί και δοκιμαστές εργάζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κάθε έκδοση, από την απλή έως την κορυφαία, διαθέτει τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην άριστη συμπεριφορά στον δρόμο. Η άμεση απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, η λειτουργία του κιβωτίου, των φρένων και του κινητήρα προσφέρουν υψηλές επιδόσεις, αλλά και διασκέδαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εξελιγμένη ανάρτηση, το χαμηλό βάρος και τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ανεβάζουν το επίπεδο της ενεργητικής ασφάλειας. To σύστημα τετρακίνησης Q4 και το διαφορικό Q2, εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πλαισίου.

Το σύστημα πέδησης IBS (Integrated Brake System), το οποίο προαιρετικά στις εκδόσεις Quadrifoglio συνδυάζεται και με κεραμικούς δίσκους φροντίζει για την τέλεια επιβράδυνση, ενώ το «Active Torque Vectoring» δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της παροχής ροπής σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο η δύναμη κατανέμεται ιδανικά καθιστώντας το αυτοκίνητο εξαιρετικά σταθερό, αποτρέποντας την έντονη επέμβαση του συστήματος ελέγχου σταθερότητας, ακόμα και όταν το όχημα οδηγείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τα παραπάνω συστήματα, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό και τη ρύθμιση της ανάρτησης, τη χρησιμοποίηση ελαφρών υλικών όπως ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, την ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και φυσικά τους ισχυρούς κινητήρες, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι νέες Alfa Romeo, ώστε να προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και οδηγική απόλαυση σε κάθε διαδρομή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης