Το επόμενο βήμα όσον αφορά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιχειρεί η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα επιτρέπει στα οχήματα να κινούνται χωρίς τη συνδρομή οδηγού σε off-road διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover, για τον σκοπό αυτό θα επενδύσει το ποσό των 4,21 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα έχει την ονομασία «CORTEX» και χρησιμοποιεί την τεχνική «5D», συνδυάζοντας δεδομένα από video, αισθητήρες ήχου, ανίχνευση φωτός, ανίχνευση απόστασης (LiDAR) και ραντάρ εντοπισμού εμποδίων.

Όλα τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται σε έναν υπολογιστή που θα τα επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός αλγορίθμου. Στόχος της εταιρείας, είναι να προσφέρει μοντέλα SUV που μπορούν να ανιχνεύσουν τα πάντα στο περιβάλλον που κινούνται, ανεξάρτητα τις συνθήκες, και να συμπεριφέρονται σε εκτός δρόμου διαδρομές θαρρείς και βρίσκεται πίσω από το τιμόνι επαγγελματίας οδηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόγραμμα της JLR θα συμμετέχουν μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και εταιρείες που εξειδικεύονται σε διάφορα τεχνολογικά πεδία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης