Τα υβριδικά Van αποτελούν την καλύτερη επιλογή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 08:00
Τα υβριδικά Van αποτελούν την καλύτερη επιλογή

Με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις να προχωρούν στην απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο κέντρο και να θεσπίζουν τον Πράσινο Δακτύλιο (Ultra-Low Emissions Zone), τα Van τεχνολογίας plug-in hybrid κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Έπειτα από τη δοκιμή μακράς διαρκείας που πραγματοποίησε η Ford στο κέντρο του Λονδίνου με τη συμμετοχή 20 Transit Custom Plug-In Hybrid van, τα οποία κάλυψαν 240.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 12 μηνών, αποδείχθηκε πως τα plug-in υβριδικά επαγγελματικά οχήματα μπορούν να αποτελέσουν την πιο πρακτική και άμεσα διαθέσιμη επιλογή για επιχειρήσεις. 

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το 75% της χιλιομετρικής κάλυψης του στόλου στο Κεντρικό Λονδίνο και το 49% στην περιοχή του Μείζονος Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής υπογραμμίζουν ότι, ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης, τα υβριδικά van μπορούν να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές ρύπων στα κέντρα των πόλεων αξιοποιώντας την ευελιξία που προσφέρουν οι range extender βενζινοκινητήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν την απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση μεγαλύτερων αποστάσεων, εφόσον είναι απαραίτητο.

Τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν 280.000 διαδρομές κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης ημέρας, διανύοντας συνολικά 13 εκατομμύρια χιλιόμετρα - και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Τα van αντιπροσωπεύουν το 75% της μέγιστης κυκλοφορίας οχημάτων οδικών μεταφορών, με περισσότερα από 7.000 οχήματα την ώρα να κινούνται σε ώρες αιχμής μόνο στο Κεντρικό Λονδίνο.

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στη ραγδαία άνοδο των online αγορών.

Συνεπώς, οι Αρχές των πόλεων σε όλη την Ευρώπη θεσπίζουν όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές στις εκπομπές ρύπων, κάτι που αυξάνει την πίεση στις επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν πιο βιώσιμες και πρακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις των οχημάτων τους.

Η Ford έχει ήδη ενσωματώσει πολλά από τα ευρήματα των δοκιμών αυτών στα πρωτότυπα οχήματά της με στόχο τη βελτιστοποίηση της έκδοσης παραγωγής του Transit Custom Plug-In Hybrid που θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2019.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις αυτές περιλαμβάνονται η αυξημένη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, τα νέα προγράμματα λειτουργίας και οι διαφορετικές ενδείξεις που καθοδηγούν τους οδηγούς ώστε να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Περαιτέρω δοκιμές σε Κολωνία και Βαλένθια θα προσφέρουν δεδομένα από διαφορετικές αγορές, πόλεις και τύπους πελατών, περιλαμβάνοντας ένα μείγμα οχημάτων που θα αποτελείται από μοντέλα όπως το Transit Custom Plug-In Hybrid van και το όχημα μεταφοράς προσωπικού, Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Τα δύο αυτά οχήματα είναι τα πρώτα στις κατηγορίες τους που θα προσφέρουν plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και στάνταρ εγγύηση μπαταρίας διάρκειας οκτώ ετών.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 08:00