Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Καθαρόαιμο σπορ bodykit, N DCT κιβώτιο 8 σχέσεων, Launch Control για μοναδικές επιταχύνσεις, N Track Sense Shift για επιδόσεις σε πίστα, 280 ίπποι που αυξάνονται έως τους 290 ίππους για 20 δευτερόλεπτα και εντυπωσιακός ήχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο SUV υψηλών επιδόσεων της Hyundai σύντομα θα βρίσκεται στις εκθέσεις. Η κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα χορταστικό βίντεο, παρουσιάζοντας όλες τις προδιαγραφές του πολυαναμενόμενου Kona N.

Την ανάλυση κάνει ο Deni Redzepovic, product manager του μοντέλου στη Hyundai Motor Europe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του Kona N βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας. Αποδίδει 280 ίππους και 392 Nm ροπής, ωστόσο με τη χρήση του «N Grin Shift» η ισχύς αυξάνεται για 20 δευτερόλεπτα στους 290 ίππους, προσφέροντας επιπλέον δύναμη.

Το κιβώτιο N DCT8 έχει τρία διαφορετικά προφίλ (N Power Shift, N Grin Shift και N Track Sense Shift), προσαρμόζοντας την αμεσότητα και τις αλλαγές των σχέσεων ανάλογα με τις συνθήκες.

Για τη βελτιστοποίηση της σταθερότητας του αυτοκινήτου έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Με τη χρήση του «Launch Control», τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα. Η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς μέχρι τα 200 χλμ./ώρα και τερματίζει στα 240 χλμ./ώρα.

Επίσης υπάρχουν πέντε προγράμματα στη διάθεση του οδηγού (Eco, Normal, Sport, N και Custom), τα οποία ελέγχονται μέσω του μπλε διακόπτη N Grin Control στο τιμόνι, προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος ευστάθειας ECS, τον ήχο της εξάτμισης, την απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού.

Το αυτοκίνητο πατάει με εκπληκτικό τρόπο στην άσφαλτο, στρίβει με αξιοθαύμαστη ακρίβεια και ο ήχος των εξατμίσεων σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο δεξί πεντάλ είναι μαγικός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

290 ίπποι και κορυφαίες επιδόσεις για το Hyundai Kona N

Δείτε πόσα συστήματα έχει το hot SUV της Hyundai

Το Elantra N είναι το ταχύτερο Hyundai της ιστορίας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης