Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό, με τη Volvo να εξηλεκτρίζει συνεχώς την γκάμα των οχημάτων της. Παράλληλα, η σουηδική φίρμα προχωρά στη βιωσιμότητα των εργοστασίων της, έχοντας ως στόχο να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Μέχρι το 2030 όλα τα Volvo θα είναι ηλεκτρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο των εγκαταστάσεων της Volvo Cars πετυχαίνει πλέον τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 90%. Η μονάδα της εταιρείας στο Ντακίνγκ της Κίνας τροφοδοτείται τώρα κατά 100% με κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια, ακολουθώντας τα βήματα του άλλου μεγάλου εργοστασίου παραγωγής, Τσενγκντού της Κίνας, που έφθασε στο ίδιο επίτευγμα το προηγούμενο έτος.

Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται κατά 83% από βιομάζα και κατά 17% από αιολική ενέργεια. Αυτό εκτιμάται ότι θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 34.000 τόνους, μόνο από τη μονάδα του Ντακίνγκ.

Ακόμη και η κατασκευή των αυτοκινήτων γίνεται με σεβασμό προς το περιβάλλον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Volvo θέλει να γίνει μια μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, με την γκάμα της να απαρτίζεται μόνο από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μειώνοντας συγχρόνως κατά 40% το αποτύπωμα άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου μέχρι το 2025.

 

Λειτουργικό Android με υπηρεσίες της Google για όλα τα Volvo

Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης