Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Ευρώπη θα υποδεχθεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μικρομεσαία hatchback της αγοράς, το καινούργιο Opel Astra.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου είναι βέβαιο πως θα τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας οτιδήποτε επιθυμεί ο σύγχρονος οδηγός από ένα αυτοκίνητο. Το Astra, εκτός από ελαφρύτερο, ευέλικτο και αποδοτικό, είναι ακόμα πιο οικονομικό, άνετο και ασφαλέστερο, χάρη στις high tech καινοτομίες που υιοθετεί.

Τροφοδοτείται με δύο εξαιρετικούς κινητήρες, οι οποίοι συνδυάζουν τις επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, απόδοσης 105 ίππων. Φέρει σύστημα start/stop και μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων – προαιρετικά το αυτόματο Easytronic 3.0 – έχοντας κατανάλωση μόλις 4,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 96 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος είναι ο 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 125 και 150 ίππους. Αποδίδει μέγιστη ροπή 245 Nm και σε συνδυασμό με το start/stop εμφανίζει μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων (114 γρ./χλμ), με τις επιδόσεις του να ξεπερνούν ακόμα και τους δίλιτρους βενζινοκινητήρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης