Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Από το 2017, τα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας ήταν σε θέση να προειδοποιούν το ένα το άλλο για επικίνδυνες καταστάσεις όπως ατυχήματα, κατεστραμμένα οχήματα, μποτιλιαρίσματα, πάγο ή περιορισμένη ορατότητα, μέσω των υπηρεσιών «car-to-X» και «τοπικές ειδοποιήσεις κινδύνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η Audi κάνει το επόμενο βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, προσφέροντας πιο ακριβείς και γρήγορες προειδοποιήσεις. Σε συνεργασία με τις  Car.Software, HERE Technologies και NIRA Dynamics AB, το λογισμικό των οχημάτων  χρησιμοποιεί το «σμήνος δεδομένων».

Η εφαρμογή λογισμικού στο αυτοκίνητο, την οποία έχει αναπτύξει η Car.Software, κάνει εκτίμηση του συντελεστή τριβής μεταξύ των ελαστικών και της επιφάνειας του δρόμου με βάση την ολίσθηση του τροχού. Χρησιμοποιούνται σήματα από την ανάρτηση, όπως οι τιμές ταχύτητας και επιτάχυνσης του τροχού. Το σύστημα είναι μόνιμα ενεργό σε όλες Οι προειδοποιήσεις προβάλλονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.τις συνθήκες οδήγησης και όχι μόνο στα φυσικά όρια που θα απαιτούσαν την επέμβαση των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης.

Τα δεδομένα παραμένουν ανώνυμα, τόσο στο ίδιο το αυτοκίνητο όσο και στο cloud, στο οποίο μεταδίδονται. Συνδυάζονται με άλλα δεδομένα, όπως τρέχουσες πληροφορίες καιρού και εμπειρικές τιμές και στη συνέχεια, μέσω των επεξεργασίας από τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, καταλήγουν ως προειδοποιήσεις στο virtual cockpit ή στη head-up οθόνη του Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των οχημάτων που παρέχουν τα δεδομένα, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το σύστημα, που μπορεί να αυτοβελτιώνεται συνεχώς. Αυτή είναι η βασική αρχή του σμήνους δεδομένων – ένας τομέας στον οποίο η Audi έχει αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην Ευρώπη, το 2021 περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια οχήματα θα παρέχουν τρέχοντα δεδομένα για την εφαρμογή, με τον αριθμό να αυξάνεται σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια το 2022, καθιστώντας την Audi πρωτοπόρο στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή στην οποία τα δεδομένα του οχήματος χρησιμοποιούνται για αυτόν τον τύπο προηγμένης ανάλυσης δεδομένων.

 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Audi Q2;

Κορυφαίος εργοδότης στη Γερμανία η Audi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης