Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

H Porsche συγχαίρει την Porsche Design για την πεντηκοστή επέτειο της. Με δύο μοντέλα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για αυτήν την επέτειο: η αποκλειστική Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design και μια ιστορική 911 S 2.4 Targa από το έτος ίδρυσης της Porsche Design, το 1972, η οποία έχει αποκατασταθεί πιστά από την Porsche Classic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που ενώνει τα δύο αυτοκίνητα είναι το χρώμα τους το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον θρυλικό Chronograph 1, το οποίο σχεδίασε ο Ferdinand Alexander Porsche το 1972. Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Ενώ ταυτόχρονα η Porsche παρουσίασε το Chronograph 1 – 1972 Limited Edition το οποίο βρίσκετε στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Το Μουσείο της Porsche γιόρτασε την επέτειο με τη δική του ειδική έκθεση, στις 19 Ιανουαρίου 2022. 

Ο σχεδιαστής της Porsche 911 οραματίστηκε μια εταιρεία που θα μεταφέρει τις αρχές και το πνεύμα της Porsche πέρα από τα όρια του αυτοκινήτου. Η Porsche Design έχει γίνει εδώ και καιρό μια διεθνούς φήμης μάρκα premium lifestyle, γνωστή για τα λειτουργικά και ανθεκτικά προϊόντα με καθαρόαιμη αισθητική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 Edition 50Y Porsche Design είναι μια περιορισμένη σειρά 750 αυτοκινήτων με πολλά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα εμβληματικά σχέδια του F.A. Porsche. Εκτός από το ολόμαυρο εξωτερικό και εσωτερικό, η συγκεκριμένη περιορισμένη έκδοση περιλαμβάνει τα κλασικά καρό κεντρικά πάνελ καθισμάτων Sport-Tex και τον κόκκινο δεύτερο δείκτη του ρολογιού Porsche Design Subsecond στο πακέτο Sport Chrono, το οποίο διατίθεται στάνταρ. Οι κλασικές πλαϊνές ρίγες έχουν σατινέ πλατινένιο φινίρισμα ενώ ενσωματωμένα γράμματα Porsche Design κοσμούν και τις δύο πλευρές. Ως ξεχωριστό χαρακτηριστικό, το roll bar της Targa έχει επίσης πλατινένιο σατινέ φινίρισμα. 

Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αγοράσουν μια ειδική έκδοση  του θρυλικού Chronograph I, με χαρακτηριστικά όπως ο αριθμός έκδοσης και ο ρότορας περιέλιξης σε σχήμα τροχού, όπου υπογραμμίζουν την σύνδεση της με την 911 Edition 50Y Porsche Design.

Το αυτοκίνητο που ανακατκευάστηκε για την επέτειο των 50 χρόνων, η 911 T 2.4 του 1972, βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα του έλειπαν πολλά εξαρτήματα. Οι μηχανικοί της Porsche Classic αναβάθμισαν πλήρως τον κινητήρα και το πλαίσιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της έκδοσης S. Το κορυφαίο μοντέλο στην εποχή του, είχε κυβισμό 2.341 cc, που απέδιδε 190 ίππους στις 6.500 στροφές και ήταν εξοπλισμένο με μηχανικό ψεκασμό καυσίμου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης