Στο επόμενο στάδιο της αυτόνομης οδήγησης περνούν οι κατασκευαστές, εξελίσσοντας τα νέας γενιάς αυτοκίνητα που μπορούν να κινηθούν χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volkswagen ξεκίνησε τις δοκιμές της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 4 σε πραγματικές συνθήκες. Ένας στόλος ειδικά τροποποιημένων ε-Golf κυκλοφορεί στους δρόμους του Αμβούργου, με την επιστημονική ομάδα της γερμανικής φίρμας να καταγράφει όλα τα δεδομένα.

Φυσικά, τα αυτοκίνητα κινούνται σε μία προκαθορισμένη διαδρομή για λόγους ασφαλείας. Φέρουν 14 κάμερες, επτά ραντάρ και 11 προηγμένους αισθητήρες, σκανάροντας οτιδήποτε κινείται στον περιβάλλοντα χώρο, από οχήματα έως ποδηλάτες, πεζούς και ζώα. Το σύστημα μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και των υπολογιστών αναγνωρίζει τα φανάρια και τη ροή της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα συγκεντρώνονται σε μία μονάδα και αξιολογούνται. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται συνεχώς ένας επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος επιβλέπει τη λειτουργία και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τον έλεγχο.

Αυτήν την περίοδο, οι αρμόδιες Αρχές του Αμβούργου σε συνεργασία με τη VW αναπτύσσουν ένα δίκτυο μήκους εννέα χιλιομέτρων μέσα στην πόλη για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, αναβαθμίζοντας τα φανάρια και βελτιώνοντας τις ψηφιακές υποδομές (I2Vκαι V2I).

Το δίκτυο θα είναι έτοιμο το 2020 και στόχος είναι να γίνει το Αμβούργο μία σύγχρονη πόλη, με εξελιγμένες μορφές επικοινωνίας, ευφυείς ψηφιακές υπηρεσίες, «έξυπνη» κινητικότητα και απόλυτα ασφαλής για τους χρήστες των δρόμων.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης