Επιμέλεια:Περικλή Χαλάτση

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης είχε διπλή γιορτή. Η πρώτη ήταν η επέτειος των 20 χρόνων σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ. Και η δεύτερη και πιο σημαντική ήταν η επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος της επίσκεψης του Καρόλου ήταν για να τιμήσει τους εργαζόμενους για τα  είκοσι επιτυχημένα χρόνια σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ στην Αγγλία. 

Ο Πρίγκιπας επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Οξφόρδης όπου εκεί συνάντησε και συνομίλησε με κάποιους από τους 130 μαθητευόμενους καθώς επίσης και με τα μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή του ηλεκτρικού Mini. Γνώρισε αρκετά μέλη της ομάδας της MINI των οποίων οι οικογένειες έχουν εργαστεί επί δεκαετίες από γενιά σε γενιά στη γραμμή παραγωγής.

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητας για περισσότερο από 108 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 3.700 εξειδικευμένους εργαζόμενους και μαθητευόμενους, οι οποίοι κατασκευάζουν 1.000 MINI την ημέρα – ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιηγήθηκε στο εργοστάσιο, γνώρισε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αυτοκίνητα, έκανε δεκάδες ερωτήσεις γύρω από την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και μετά ζήτησε λεπτομέρειες για τη  βιώσιμη ενέργεια.

Το εργοστάσιο στην Οξφόρδη υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του BMW Group στο στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων από όλα τα εργοστάσια παραγωγής του κατά 80% μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2019.

Ο χώρος συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, είναι το πρώτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το ηλεκτρικό MINI λανσαρίστηκε το 2020. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έτσι η εταιρία αποφάσισε να διπλασιάσει την παραγωγή για το 2021.

Όταν οι εκπρόσωποι του εργοστασίου τελείωσαν την περιήγηση δέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Καρόλου ο οποίος άφησε στην άκρη τα πριγκηπικά πρωτόκολλα και ζήτησε να οδηγήσει ένα ηλεκτρικό mini.

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου της Οξφόρδης δήλωσε: «Ήταν υπέρτατη τιμή και ικανοποίηση να υποδεχτούμε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην καρδιά της Βρετανικής μάρκας, εδώ στην Οξφόρδη, και χαρήκαμε που γιορτάσαμε μαζί αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αφοσίωση και το πάθος των συνεργατών μας, εκ των οποίων σχεδόν το 25% βρίσκεται μαζί μας από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2001, έχει συντελέσει στην ενίσχυση της φήμης της MINI σε όλο τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό που αυτό το εξαιρετικό γεγονός σηματοδοτήθηκε από μία βασιλική επίσκεψη.Το αποκορύφωμα ήταν να βλέπουμε τον Πρίγκιπα να οδηγεί ένα Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που μόλις πέρασε από τη γραμμή παραγωγής».

Στόχος της εταιρίας είναι η  MINI να είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης