Στο Clermont Ferrand της Γαλλίας βρίσκεται το Circuit de Charade. Μία πίστα σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, στην οποία φιλοξενήθηκαν για κάποια χρόνια το Grand Prix της F1 και αρκετοί αγώνες μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, η πίστα είχε μήκος 8 χιλιόμετρα και περιελάμβανε 48 στροφές. Θεωρούνταν ιδιαίτερα απαιτητική και επικίνδυνη, και πολλοί δεν δίσταζαν να τη συγκρίνουν με το φημισμένο Nurburgring. Η χάραξη ενσωμάτωνε πολλά κομμάτια του δημόσιου δρόμου, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των οδηγών και των αναβατών.

Το circuit χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1988, ωστόσο παραμένει λειτουργικό, χάρη στη σωστή συντήρηση που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς. Φυσικά, για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να λάβει ειδική άδεια από την αγωνιστική λέσχη της Γαλλίας και την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jaguar είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες που επισκέφθηκε την «ξεχασμένη» πίστα, με την καινούργια XE 300 Sport. Έχοντας τη βοήθεια των τοπικών Αρχών, ο Vincent Radermecker έκανε έναν γρήγορο γύρο με το βρετανικό sedan και μάλιστα στην αυθεντική διαδρομή. Ο χρόνος που σημείωσε ήταν 4 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, με μέση ταχύτητα 116 χλμ./ώρα.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Jaguar


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης