Λίγες μέρες μετά τις πρώτες φωτογραφίες του RAV4, η Toyota παρουσίασε επίσημα το  ολοκαίνουριο SUV μοντέλο της, δίνοντας στη δημοσιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η νέα γενιά του RAV4, ακολουθεί σχεδιαστικά το προφίλ του Auris, έχοντας παράλληλα μεγαλύτερο μήκος και πλάτος σε σχέση με το τωρινό, αλλά και χαμηλότερο ύψος. Η διαφορά έρχεται από την πόρτα που πορτμπαγκάζ, η οποία πλέον ανοίγει προς τα πάνω και όχι στο πλάι, με τη χωρητικότητα του να έχει αυξηθεί από τα 473 στα 547 λίτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό οι επιβάτες έχουν μεγαλύτερους διαθέσιμους χώρους, με την ποιότητα των υλικών να είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, έχοντας νέες επενδύσεις και χρωματικούς συνδυασμούς. Στις ευρωπαϊκές αγορές θα λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, με ένα κινητήρα βενζίνης και δύο diesel.

Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρα αποδίδει 151 ίππους και έχει εκπομπές ρύπων στα 167 γρ./χλμ., με τον καινούριο επίσης 2.0 λίτρων diesel να έχει ισχύ 124 ίππων και CO2 στα 127 γρ./χλμ. Την γκάμα, συμπληρώνει ο 2,2 diesel με τους 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. 

Καινούριο είναι και το σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου, έχοντας τρία προγράμματα λειτουργίας (Sport mode, Auto και Lock). Το πρώτο μεταφέρει σε ποσοστό 10% τη δύναμη στους πίσω τροχούς, βελτιώνοντας τα κρατήματα του αυτοκινήτου σε γρήγορη οδήγηση, το δεύτερο μοιράζει 50/50 την ισχύ, ενώ το τρίτο μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένο σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης