Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Λίγες μέρες απέμειναν για τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του best seller C-SUV. Η Nissan ανακοίνωσε ότι το καινούριο Qashqai θα αποκαλυφθεί επίσημα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν diesel κινητήρες.

Το αυτοκίνητο έχει αναβαθμιστεί ριζικά, ακολουθώντας τα βήματα του Juke όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση. Οι διαστάσεις του παραμένουν στα ίδια επίπεδα, με το εσωτερικό να είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, προβάλλοντας έναν πιο σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο.

Την άνοιξη ξεκινά η εμπορική του πορεία.Εξοπλίζεται με δύο ψηφιακές οθόνες τελευταίας τεχνολογίας, ένα υψηλής ανάλυσης Head-Up Display 10,8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης που λαμβάνει ασύρματες ενημερώσεις και είναι συμβατό με Google Street View, καθώς και όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Οι χώροι είναι πιο μεγάλοι, η ποιότητα κατασκευής καλύτερη και τα καθίσματα ενσωματώνουν ακόμη και λειτουργία μασάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους κινητήρες συναντάμε τον 1.300άρη βενζίνης, ο οποίος προσφέρεται σε mild hybrid εκδοχή και θα είναι διαθέσιμος σε δύο παραλλαγές ισχύος με 140 και 160 ίππους. Η ροπή είναι στα 240 και 260 Nm αντίστοιχα και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η ισχυρότερη εκδοχή συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT. Η συγκεκριμένη έχει ελαφρώς αυξημένη ροπή, ενώ υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης.

Επίσης υπάρχει και υβριδική έκδοση e-POWER που αποτελείται από τον 1.5 βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 190 ίππους και τα 330 Nm ροπής.

Όσο για το λανσάρισμα του νέου Nissan Qashqai στις ευρωπαϊκές αγορές, έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη.

 

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Nissan Qashqai

Οι κινητήρες του νέου Nissan Qashqai

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης