Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με μια teaser φωτογραφία όπου αποκαλύπτεται το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του πολυτελούς SUV θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 12 Ιουνίου. To 2022 θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο ΝΧ βασίζεται στην πλατφόρμα TGNA-K, την ίδια δηλαδή με το Toyota RAV4, και θα τροφοδοτείται από υβριδικά και plug-in hybrid σύνολα. Η αισθητική του αναμένεται εντυπωσιακή, με ιδιαίτερα δυναμικές γραμμές και φουτουριστικά φωτιστικά σώματα LED.

Στο εσωτερικό, η απλότητα και η κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία που διέρρευσε, υπάρχουν μια τεράστια οθόνη στο κέντρο της κονσόλας κι ένας αρκετά μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή αναμένονται κορυφαίες και οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο πρωτοποριακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Lexus NX θα είναι παγκόσμιο μοντέλο, δηλαδή θα κυκλοφορήσει με τις ίδιες προδιαγραφές σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα. Όσο για την εμπορική του πορεία, προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ηλεκτρικό SUV της Lexus με τους 540 ίππους

Το απαγορευμένο φρούτο της Lexus

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης