Έξι εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και πέντε μονάδες κατασκευής μπαταριών έχει στα σκαριά η γερμανική εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρικής κινητικότητας «E-Mobility».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έχει επενδύσει το ποσό των 10 δις ευρώ προκειμένου να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα. Σχεδιαστές και μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς, καθώς η διάσημη φίρμα με σήμα το αστέρι στοχεύει να λανσάρει στην αγορά περισσότερα από 50 αμιγώς ηλεκτροκίνητα, plug-in hybrd και mild-hybrid αυτοκίνητα.

Όπως ανέφεραν τα ανώτερα στελέχη, κάθε μοντέλο θα διαθέτει τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση. Από τη Γερμανία έως τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ, η Mercedes θα διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παγκόσμιο σχέδιο ηλεκτροκίνησης της εταιρείας για τη νέα γενιά μοντέλων EQ, προετοιμάζονται έξι εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο Hambach της Γαλλίας, όπου φιλοξενείται το smart ED. Αντίστοιχα, η παραγωγή των μπαταριών θα γίνεται σε πέντε εργοστάσια, με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να περνά την πόρτα των εγκαταστάσεων στη Βρέμη το 2019, όπως αποκάλυψε ο Markus Schäfer, μέλος του Δ.Σ. της Mercedes-Benz Cars και υπεύθυνος Παραγωγής και Εφοδιασμού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης