Η Nissan ξεκινάει τις δοκιμές επαλήθευσης του συστήματος διαχείρισης ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα αυτόνομο σύστημα ελέγχου που παράγει ενέργεια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές. Ποιος είναι ο στόχος; Να στέλνει την ηλεκτρική ενέργεια από και προς αυτά. Έτσι με αυτό το σύστημα φόρτισης και  εκφόρτισης EVs  θα βοηθήσει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Μέσω του οράματος Nissan Ambition 2030, η Nissan ξεκινάει τις δοκιμές επαλήθευσης του συστήματος διαχείρισης ενέργειας και υποστηρίζει την πολιτική της Namie στην επαρχία της Φουκουσίμα, να παράγει ενέργεια για τοπική χρήση και να γίνει ουδέτερη από τον άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οι διακυμάνσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες και η ανισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο συνδυασμός μπαταριών EV μεγάλης χωρητικότητας με ένα σύστημα που τις φορτίζει και τις αποφορτίζει ανεξάρτητα, επιτρέπει την αποτελεσματικότερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σταθεροποιεί το ηλεκτρικό δίκτυο.

Ποιο είναι το περίγραμμα συστήματος
•    Το αυτόνομο αποκεντρωμένο σύστημα ελέγχου της Nissan θα επιτρέψει στα πέντε EVs της πόλης να φορτίζονται ή να εκφορτίζονται με βάση την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, καθώς  και με βάση  τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στις εμπορικές εγκαταστάσεις  της πόλης.

•    Για να καθορίσει τον βέλτιστο χρόνο για την επαναφόρτιση και την αποφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων της Namie, το σύστημα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της μπαταρίας και τα μοτίβα χρήσης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Το σύστημα αναμένεται να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στις ώρες αιχμής των εμπορικών εγκαταστάσεων και συνεπώς να μειώσει το κόστος αυτής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης