Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της γης. Εκεί βρίσκονται οι περισσότερες βουνοκορφές παγκοσμίως με υψόμετρο άνω των 7.000 μέτρων και βέβαια η διασημότερη, το ακριβοθώρητο Έβερεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα βουνά των Ιμαλάϊων, από την Ινδία έως το Νεπάλ, το Μπουτάν και τις υπόλοιπες χώρες της Ασίας, υπάρχουν χιλιάδες αγροτικές περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η κοινότητα Maneybhanjang στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Το χωριό είναι γνωστό και ως «The Land of Land Rovers», καθώς οι κάτοικοι διαθέτουν έναν μεγάλο στόλο από παλαιά οχήματα της βρετανικής μάρκας. Με τα εξαιρετικά αυτά 4Χ4, κινούνται στους απαιτητικούς και στενούς χωματόδρομους, μεταφέρουν την πραμάτεια τους και κάνουν όλες τις δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Land Rover επισκέφθηκε το απομακρυσμένο χωριό και δημιούργησε ένα εκπληκτικό φιλμ μικρού μήκους. Οι κάτοικοι έχουν συνολικά 42 αυτοκίνητα της διάσημης φίρμας, ταξιδεύοντας καθημερινά από το Maneybhanjang στο Sandakphu, το οποίο βρίσκεται βαθιά μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 3.636 μέτρων.

Το μήκος της διαδρομής είναι 31 χιλιόμετρα και οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί πολλές και άκρως επικίνδυνες.

 Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης