Έπειτα από 18 χρόνια, η Ford αναδείχθηκε εκ νέου η πιο δημοφιλής μάρκα επαγγελματικών οχημάτων, με το Ranger και τη σειρά Transit να πρωτοστατούν στις αγορές, αυξάνοντας εντυπωσιακά τις πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά η «μπλε οβάλ» φίρμα πούλησε 280.000 επαγγελματικά οχήματα το 2015, εμφανίζοντας αύξηση 23% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Best seller στην κατηγορία pick-up ήταν το Ranger με 27.300 μονάδες σε όλη την Ευρώπη -αύξηση 27% συγκριτικά με το 2014. Από την άλλη, η τετραμελής οικογένεια Transit, που περιλαμβάνει τα Transit Van, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier, έφτασε τις 233.000 πωλήσεις. 

Το μερίδιο αγοράς της Ford άγγιξε το 12,6% το περασμένο έτος, με την εταιρεία να κυριαρχεί και στην Ελλάδα, όπου εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες ανακηρύσσεται πρώτη σε πωλήσεις στα ελαφρά επαγγελματικά. Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την επιτυχία έπαιξε το γεγονός της επέκτασης του δικτύου εξειδικευμένων εμπόρων και η πλήρης γκάμα υπηρεσιών και υποστήριξης των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Transit είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 8.000.000 οχήματα από την έναρξη της παραγωγής, το 1965. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ford, κατά μέσο όρο αγοράζεται ένα καινούργιο Transit κάθε 180 δευτερόλεπτα. Να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις αφορούν τις 20 κύριες ευρωπαϊκές αγορές, όπως: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα και τις εκδόσεις των μοντέλων Ford


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης