Στο εργοστάσιο του Melfi, μία από τις πιο προηγμένες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, θα κατασκευάζεται από τις αρχές του 2020 το Compass, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις (PHEV) των Renegade και Compass.

Η Fiat Chrysler επένδυσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής, η οποία  θα φιλοξενήσει από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους τα παραπάνω μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Melfi, το οποίο γιορτάζει εφέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας, καλύπτει μία έκταση 1,9 εκατομμυρίων τ.μ. Περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για όλα τα στάδια παραγωγής (πρέσες, βαφείο, μονάδες συναρμολόγησης) και απασχολεί 7.300 εργαζομένους. Παράλληλα 860 ρομπότ «φιλοξενούνται» στο τμήμα κατασκευής των αμαξωμάτων και 54 στο βαφείο.

Η ιταλική μονάδα αποτελεί παράδειγμα τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομίας. Ήταν η πρώτη που εφάρμοσε ένα νέο είδος οργάνωσης με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και ενσωμάτωση των λειτουργιών βάση των αναγκών παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ανέπτυξε τη συνδεσιμότητα μέσα στη γραμμή παραγωγής διατηρώντας πάντα την αρχή του «lean production» για μέγιστη αποδοτικότητα. Πλέον το Melfi έχει περάσει στη φιλοσοφία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης όπου η τεχνολογία με τον ανθρώπινο παράγοντα βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία για μέγιστη απόδοση, ποιότητα και ασφάλεια για το προσωπικό και το περιβάλλον.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης