Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς pick-up, το σκληρότερο, ταχύτερο και πιο εντυπωσιακό διπλοκάμπινο όχημα που κυκλοφορεί, ετοιμάζεται να λανσάρει στις ευρωπαϊκές αγορές η Ford.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο Ranger Raptor έρχεται κατευθείαν από τα άγρια βουνά της Αμερικής. Δημιουργήθηκε από τη Ford Performance και μπορεί να κινηθεί πραγματικά σε όλα τα εδάφη και να αντεπεξέλθει στις πιο σκληρές συνθήκες, χάρη στα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον biturbo 2.0 EcoBlue κινητήρα απόδοσης 213 ίππων και 500 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, το οποίο διακρίνεται για την ταχύτερη απόκριση, την ακρίβεια και την οικονομία καυσίμου. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έξι διαφορετικά προφίλ (driving modes), προσαρμόζοντας το σύστημα «Terrain Management System» ανάλογα τις συνθήκες.

• Normal – έμφαση στην άνεση και την οικονομική κατανάλωση
• Sport – ταχύτερη απόκριση για σπορ οδήγηση στην άσφαλτο
• Grass/Gravel/Snow – σχεδιασμένο για να εμπνέει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση σε ολισθηρά off-road και ανώμαλα εδάφη
• Mud/Sand  – ρυθμίζει την απόκριση του οχήματος για βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και κίνηση σε χαλαρά εδάφη όπως η άμμος και η λάσπη
• Rock –  ειδικά για οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα σε πετρώδη εδάφη, όπου ο ομαλός έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας
• Baja – ρυθμίζει την απόκριση για οδήγηση εκτός δρόμου με υψηλές ταχύτητες, κάτι που χρειάζονται οι οδηγοί στο διάσημο Baja Desert Rally

Το Ranger Raptor φέρει ενισχυμένο πλαίσιο με υψηλής αντοχής ατσάλι, αγωνιστική ανάρτηση, αμορτισέρ FOX με Position Sensitive Damping, σπορ αποσβεστήρες, αεριζόμενους δίσκους, ελαστικά παντός εδάφους BF Goodrich διαστάσεων 285/70 R17 και προστατευτικά τόσο για το αμάξωμα όσο και για τα μηχανικά μέρη.

Η εμφάνιση του οχήματος είναι εκπληκτική. Στο εμπρός τμήμα δεσπόζει η νέα μάσκα, εμπνευσμένη από τα πρώτο στον κόσμο εργοστασιακό φορτηγό υψηλών επιδόσεων, το Ford F 150 Raptor. Ο προφυλακτήρας περιλαμβάνει νέους προβολείς LED και αεραγωγούς, τα συνθετικά φτερά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν από ζημιές σε σκληρή off-road χρήση και να επιτρέπουν τη μακρύτερη διαδρομή της ανάρτησης, ενώ τα πλαϊνά σκαλοπάτια αποτρέπουν τυχόν φθορές από χαλίκια και φέρουν σημεία διαφυγής/αποστράγγισης για άμμο, λάσπη και χιόνι.

Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα για στήριξη σε οδήγηση εκτός δρόμου, οι δερμάτινες επενδύσεις με τις μπλε ραφές, τα αγωνιστικού τύπου paddles από μαγνήσιο στο τιμόνι, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με τον οθόνη αφής 8 ιντσών απεριόριστων λειτουργιών και η πληθώρα συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Η εμπορική πορεία του Ranger Raptor θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στα μέσα του 2019, μετά το ντεμπούτο του στο video racing game Forza Horizon 4.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης