Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, εκεί όπου βρίσκεται το «σπίτι» της Volvo, ξεκίνησε σήμερα 8 Ιουνίου το Διεθνές Τεχνολογικό Συνέδριο για την Αναβαθμισμένη Ασφάλεια Οχημάτων, γνωστό ως ESV (Enhanced Safety of Vehicles).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις μέρες και διοργανώνεται από την Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA). Συμμετάσχουν οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ακαδημαϊκοί, κυβερνήσεις και διάφοροι ακόμα εμπλεκόμενοι φορείς από όλο τον κόσμο.

Κύριο αντικείμενό του θα είναι η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών, κυβερνητικών εκθέσεων και εργαστηρίων, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των οχημάτων σε μια πιο εξελιγμένη βαθμίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή διεξαγωγή του συνεδρίου στη γενέτειρα της Volvo Cars, το Γκέτεμποργκ, ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική, καθώς η σουηδική εταιρεία είναι αδιαμφισβήτητη ηγέτης στο πεδίο της έρευνας για την ασφάλεια των οχημάτων. Μάλιστα, η φίρμα θα παρουσιάσει μελέτες για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, την απόκριση του ανθρώπινου μυϊκού συστήματος σε συνθήκες που προηγούνται μιας σύγκρουσης, κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού και τα ατυχήματα που οδηγούν σε εκτροπή εκτός δρόμου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης