Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας στην έκθεση της Νέας Υόρκης, η Jaguar ζήτησε από την πρωταγωνίστρια της ταινίας «Fast and Furious» να οδηγήσει την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση της F-Type.

Η Michelle Rodriguez πήρε θέση πίσω από το τιμόνι του πανέμορφου βρετανικού sportcar, σπάζοντας τόσο το δικό της ρεκόρ ταχύτητας όσο και του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η F-Type SVR των 575 ίππων αναπτύσσει τελική ταχύτητα 322 χλμ./ώρα. Ωστόσο, η 37χρονη Αμερικανίδα έπιασε τα 323,4 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομο στην έρημο της Νεβάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εντυπωσίασε την Rodriguez, τόσο με τη σταθερότητά του στις υψηλές ταχύτητες όσο και με την ισχύ του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το συναίσθημα που προσφέρει η F-Type SVR είναι απίστευτο. Συμπεριφέρθηκε άψογα και δεν χρειάστηκε να κάνω παρά ελάχιστες διορθώσεις. Δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο γρήγορα».

Θυμίζουμε πως η «σκληροπυρηνική» F-Type εξοπλίζεται με επιθετικό bodykit, τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 5.0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Είναι διαθέσιμη ως coupe και roadster, με τις τιμές στις ΗΠΑ να ορίζονται στα 125.950 και 128.800 δολάρια, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης