Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Γερμανική βελτιωτική εταιρία Manhart, πήρε στα χέρια της ένα από τα δυνατότερα SUV της Porsche, τη νέα Cayenne Τurbo Coupe, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ονομασία Manhart Cayenne CRT 800, το SUV της Porsche έχει πλέον ισχύ 769 ίππων με τη ροπή να φτάνει τα 1090 Nm. Οι επιδόσεις αυτές εξακολουθούν να παράγονται από τον 4,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της Porsche, όμως η Manhart έχει αναβαθμίσει τους υπερσυμπιεστές, ενώ έχει τοποθετήσει και ένα νέο intercooler έχοντας παράλληλα αντικαταστήσει την μονάδα  ECU.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να πιάνει το 0-100 όχι μόνο γρηγορότερα από τα 3,9 του κανονικού μοντέλου αλλά και πιο γρήγορα από τα 3,3  δευτερόλεπτα της έκδοσης Turbo GT Coupe.

Για να τελειοποιήσει το έργο της η Manhart, πρόσθεσε ένα νέο σύστημα εξάτμισης, διαφορετικό εξωτερικό χρωματισμό με χρυσές λεπτομέρειες, όπως και νέους τροχούς 22 ιντσών. Η ρύθμιση των αεραναρτήσεων είναι 35mm χαμηλότερα, ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών. Τέλος προαιρετικά διαθέσιμα θα είναι μια αεροτομή και ένας διαχύτης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης