Σε μία σημαντική ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως προχώρησε η σουηδική φίρμα. Η Volvo αποφάσισε να τοποθετήσει ηλεκτρονικό κόφτη σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα αρκετά κάτω από τα 200 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2020 λοιπόν, κάθε νέο μοντέλο της μάρκας που πωλείται, είτε είναι βενζινοκίνητο, είτε πετρελαιοκίνητο, είτε plug-in hybrid, είτε αποδίδει 150, είτε 400 ίππους, θα έχει τελική 180 χλμ./ώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του οράματος Vision 2020. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας, από την επόμενη κιόλας χρονιά θα έχει αναπτύξει όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ώστε να μην υπάρχει θανάσιμος ή σοβαρός τραυματισμός οποιουδήποτε επιβαίνει σε ένα καινούργιο μοντέλο Volvo και εμπλέκεται σε κάποιο ατύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της φίρμας, Hakan Samuelsson, παραδέχθηκε ότι η κίνησή τους αυτή είναι τολμηρή, αλλά είπε ότι αξίζει να το κάνουν ακόμη κι αν μπορούν να σώσουν έστω και μία ζωή.

«Είμαστε πάντα ηγέτης στην ασφάλεια και πρωτοπορούμε. Αν θέλουμε να σώσουμε ζωές, πρέπει να ενημερώσουμε τους οδηγούς ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Οι άνθρωποι συχνά οδηγούν πολύ γρήγορα. Υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους και δεν μπορούν να προσαρμόσουν την ταχύτητα με το περιβάλλον. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Να σώσουμε έστω και μία ζωή» τόνισε ο πρόεδρος της Volvo.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης