Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της θα λανσαριστεί στην αγορά με το όνομα ID.3, ανοίγοντας παράλληλα την πλατφόρμα των παραγγελιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος κάτοικος από 29 χώρες της Ευρώπης – η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα –  επιθυμεί να παραγγείλει το ID.3, δεν έχει παρά να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.volkswagen.com/id-prebooking, να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και να προκαταβάλλει το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι πελάτες που θα καταβάλουν την παραπάνω εγγύηση θα εξασφαλίσουν προτεραιότητα προκειμένου να παραλάβουν πρώτοι ένα από τα 30.000 αυτοκίνητα της έκδοσης 1ST.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε η VW, η συγκεκριμένη έκδοση έχει ήδη διαμορφωθεί από πλευράς εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας πλειάδα τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών είναι το νέας head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, το καινούργιο σύστημα πολυμέσων, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και η πανοραμική γυάλινη οροφή.  

Παράλληλα, οι κάτοχοι του ID.3 1ST θα λάβουν δωρεάν φόρτιση για 12 μήνες αλλά με μέγιστο όριο 2.000 kWh. Το πρόγραμμα δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας αφορά όλα τα σημεία φόρτισης Volkswagen We Charge και το πανευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών της Ionity.

Αυτονομία από 320 έως 550 χιλιόμετρα

Το ID.3 ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων και βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) του ομίλου. Έχει μήκος περίπου 4,3 μέτρα και μεταξόνιο 2,75μ., προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα ευρυχωρίας στο εσωτερικό.

Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες χωρητικότητας 48, 62 και 80kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία από 320 έως 550 χιλιόμετρα.

Η έκδοση 1ST αναμένεται να είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά, καθώς θα κοστίζει λιγότερα από 29.900 ευρώ – στη Γερμανία και χωρίς τις όποιες κρατικές επιχορηγήσεις. 

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στο αναβαθμισμένο εργοστάσιο του Zwickau , με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται μέσα στο 2020.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης