Η Ford εμπλουτίζει την γκάμα του δημοφιλούς supermini, προσθέτοντας δύο νέες εκδόσεις που διακρίνονται για τα σπορτίφ χαρακτηριστικά και τα αποκλειστικά χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τα Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition. Δύο μοντέλα που αναδεικνύουν το δυναμικό και εμπνευσμένο από τη Ford Performance στυλ. Διαθέσιμα σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος, αξιοποιούν τους 140 ίππους του 1.0 Ecoboost βενζινοκινητήρα και τη σπορ ανάρτηση για άμεση απόκριση και απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Το Fiesta ST-Line Red Edition έχει εξωτερική κόκκινη απόχρωση και ματ μαύρες ρίγες με μπορντούρα high-gloss black που εκτείνονται από την οροφή, μέσω του καπό, μέχρι στο κάτω εμπρός σπόιλερ. Από την άλλη, το ST-Line Black Edition είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα «Panther Black» διακοσμημένο με ματ, μαύρες ρίγες, οι οποίες τονίζονται με high-gloss red μπορντούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερα φέρουν μία μεγάλη πίσω αεροτομή βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, χαρακτηριστικές 17άρες ζάντες αλουμινίου «Panther Black» με κόκκινη στεφάνη και μαύρα καλύμματα καθρεπτών διχοτομημένα από μία οριζόντια κόκκινη ρίγα.

Στο εσωτερικό διακρίνονται οι κόκκινες πινελιές στα σπορ δερμάτινα καθίσματα, στις λαβές των θυρών, στο πλαίσιο του κεντρικού αεραγωγού και στην μπάρα συνεπιβάτη στο ταμπλό. Κόκκινες ραφές κοσμούν το δερμάτινο τιμόνι, το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, το κάλυμμα του χειρόφρενου, τα πατάκια και τις επενδύσεις θυρών.

Το προαιρετικό σύστημα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και προσφέρει στους οδηγούς των Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition τη δυνατότητα να ελέγχουν τις λειτουργίες των συστημάτων ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένων smartphones μέσω φωνητικών εντολών και μιας έγχρωμης οθόνης αφής 8 ιντσών.

Το SYNC 3 είναι επίσης συμβατό με τύπους αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης, ενώ ένα προαιρετικό ηχοσύστημα B&O ισχύος 675-watt προσφέρει μία premium εμπειρία ήχου 360 μοιρών, χρησιμοποιώντας δέκα ηχεία, μεταξύ των οποίων ένα subwoofer τοποθετημένο στον χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο μεσαίων συχνοτήτων στο πάνω τμήμα του ταμπλό.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που προσφέρονται στάνταρ είναι προβολείς αλογόνου τύπου projector με αυτόματο φωτισμό, φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα LED, εμπρός φώτα ομίχλης με φωτισμό διασταυρώσεων, Lane-Keeping Aid, Speed Limiter και Hill Start Assist. Στα έξτρα περιλαμβάνονται τα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control και Blind Spot Information System.

Ο συνδυασμός του αποδοτικού πολυβραβευμένου κινητήρα 1.0 EcoBoost των 140 ίππων με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 112 γρ./χλμ.

Τα νέα Fiesta ST-Line Red Edition και Black Edition είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.

Δείτε όλες τις εκδόσεις του Fiesta


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης