Τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητά τους έχουν οι πελάτες της Ford, μέσω μιας νέας σειράς εξατομικευμένων προϊόντων και αξεσουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Ford Performance Parts προορίζονται για τα μοντέλα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και Mustang. Περιλαμβάνουν 70 προϊόντα και αξεσουάρ, τα οποία διατίθεται ήδη σε όλη την Ευρώπη μέσω του δικτύου εμπόρων της εταιρείας και είναι πλήρως εγκεκριμένα από το τμήμα επιδόσεων.

Οι κάτοχοι των παραπάνω μοντέλων μπορούν να απευθυνθούν σε έναν από τους επίσημους αντιπροσώπους της Ford και να βελτιώσουν την εμφάνιση, την οδική συμπεριφορά και τον ήχο του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας εξελιχθεί με σκοπό να αναδείξουν τον σπορ χαρακτήρα και τη διακεκριμένη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων Ford Performance, η νέα σειρά περιλαμβάνει από ρυθμιζόμενα γόνατα ανάρτησης μέχρι συστήματα εξάτμισης, kit κινητήρα και αξεσουάρ στιλιστικής αναβάθμισης.

Τα προϊόντα έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες όπως οι Roush, Borla, KW και Remus.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ford Performance Parts φέρουν:

Ρυθμιζόμενα γόνατα ελατηρίων-αμορτισέρ Ford Performance που πετυχαίνουν μέχρι 40 mm μείωση ύψους και είναι προ-συναρμολογημένα για βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Για τα μοντέλα Mustang και Focus ST, οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπορούν να ρυθμίζονται σε 16 στάδια.

Ζάντες αλουμινίου Ford Performance Premium, διαμορφωμένες μέσω ροϊκής επεξεργασίας αντί χύτευσης για να επιτυγχάνεται μέχρι και 15% μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Επίσης είναι ειδικά σχεδιασμένες σε συνάρτηση με τα κιτ ρυθμιζόμενων γονάτων ελατηρίων Ford Performance. Έχοντας βαφή τριών στρωμάτων Magnetite και λογότυπο Ford Performance, οι 10άκτινεςζάντες προσφέρονται για τα Fiesta, Fiesta ST, Focus και Focus ST, σε διαστάσεις από17 έως 19 ίντσες, ανάλογα με το μοντέλο.

Συστήματα εξάτμισης Ford Performance από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζονται από τη Borla. Προσφέρονται σε εκδόσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο ή αποκλειστικά για πίστα και διατίθενται με χρωμιωμένες ή high-gloss μαύρες απολήξεις, για τις Mustang 2.3 EcoBoost και 5.0 V8.  

Επιλογείς ταχυτήτων Ford Performance για όλη τη σειρά, από premium υλικό τύπου suede και ανθρακονήματα, και ένα μοναδικό μοχλό κοντών διαδρομών επιλογέα (short-shift) για τις εξατάχυτες Mustang, που μειώνει τη διαδρομή κατά 20% για πιο σπορ αίσθηση.

Mustang GT Performance Calibration Power Packs, προσφέρονται σε τρία στάδια για τη Mustang 5.0 V8 και αυξάνουν το όριο στροφών του κινητήρα μέχρι τις 7.500 σ.α.λ.

Κιτ υπερσυμπιεστή Ford Performance για τη Mustang 5.0 V8, που εξελίχθηκε με τη Roush Performance για αύξηση της ισχύος πάνω από 600 ίππους και είναι συμβατό με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Φυσικά, δεν λείπει το Ford Performance Drift Stick – το πρώτο, εμπνευσμένο από αγώνες ράλι ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε για το Focus RS σε συνεργασία με τον Ken Block. Πρόκειται για έναν αλουμινένιο μοχλό που βρίσκεται δίπλα στο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει τη δυνατότητα υπερστροφών (drift), μπλοκάροντας τους πίσω τροχούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης