Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συντρίβει η διάσημη ιταλική φίρμα από τη Sant’ Agata της Μπολόνια, γεμίζοντας τα ταμεία της εταιρείας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Lamborghini, το πρώτο εξάμηνο του 2018 πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από όσα είχε πουλήσει όλο το 2013. Πιο συγκεκριμένα, 2.327 πελάτες σε όλο τον κόσμο παρέλαβαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο ένα καινούργιο supercar με σήμα τον ταύρο.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Huracan με 1.604 μονάδες και ακολουθεί η Aventador με 673. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η αύξηση αγγίζει το 11% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον ειδικών, η τάση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι τα τέλη της χρονιάς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λανσάρισμα της Urus αναμένεται να εκτοξεύσει την Lamborghini πάνω από τις 6.000 μονάδες. Μεγαλύτερη αγορά παραμένουν οι ΗΠΑ, με την Ιαπωνία και τη Μεγάλη Βρετανία να κατέχουν την δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Επίσης, θεαματικές είναι οι πωλήσεις σε Ιταλία και Αυστρία.

Ο επικεφαλής της Lamborghini, Stefano Domenicali, έκανε λόγο για μία εντυπωσιακή χρονιά, με τον τζίρο να ξεπερνά κατά πολύ το 1 δις ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης