Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία τετράθυρα αυτοκίνητα του κόσμου, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την άνεση, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις επιδόσεις.

Λίγους μήνες μετά την κατάρριψη του ρεκόρ επιτάχυνσης στο Palm Beach International Raceway στην κατηγορία των τετράθυρων οχημάτων -ανεξάρτητα από τη μορφή κίνησης (βενζινοκινητήρας, πετρελαιοκινητήρας, ηλεκτροκινητήρας)- το Tesla Model S P100D έσπασε για ακόμη μία φορά το δικό του ρεκόρ, ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη τον πήχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις του ηλεκτροκίνητου sedan της αμερικανικής φίρμας είναι ισάξιες των καλύτερων supercar. Στο πρόσφατο drag race στην ίδια πίστα, το Model S P100D που εξοπλίζεται με το Ludicrous Plus, επιτάχυνε στα 0-400 σε μόλις 10,72 δευτερόλεπτα, έχοντας ταχύτητα εξόδου 193,12 χλμ./ώρα.

Θυμίζουμε πως το P100D καλύπτει την απόσταση των 0-100 στον απίστευτο χρόνο των 2,5 δευτερολέπτων, δηλαδή είναι ταχύτερο από μια McLaren 675LT ή μια Lamborghini Aventador για παράδειγμα. Παράλληλα, έχει ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία κίνησης (613 χιλιόμετρα) και μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα στην καμπίνα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης