Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης 

Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Subaru καθώς παρουσίασε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στην ιστορία της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιδί της συνεργασίας Subaru – Toyota
Το νέο Solterra αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο δημιουργήθηκε από την Subaru σε συνεργασία με την Toyota. Αυτός είναι και ο λόγος που θυμίζει σε αρκετά σημεία το Toyota bz4x, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε σχεδιαστική φιλοσοφία. Έτσι λοιπόν μάσκα και φωτιστικά σώματα θυμίζουν αρκετά τα δύο μοντέλα όπως και οι διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4.69μ. και το μεταξόνιο τα 2.850χλστ. 
Ένα SUV που θα χωρέσει έως και 5 ενήλικες επιβάτες οι οποίοι θα απολαύσουν μία καμπίνα ίδια με του bz4x, με highlight τη μεγάλη και υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό, δίπλα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.Τετρακίνητο με 215 ίππους και αυτονομία 460χλμ.
Το νέο Subaru Soltera θα κυκλοφορήσει ως τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, προσφέροντας συνολική ιπποδύναμη 215 ίππων. Η μπαταρία που χρησιμοποιείται διαθέτει χωρητικότητα 71.4 kWh παρέχοντας αυτονομία έως και 460χλμ. με την εταιρία να ανακοινώνει πως σε έναν ταχυφορτιστή 150 kW θα μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειας της σε μόλις 30 λεπτά.Η συγκεκριμένη παρουσίαση έλαβε χώρα στην Ιαπωνία, ενώ σε μία εβδομάδα από τώρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles θα παρουσιαστεί και για τις υπόλοιπες αγορές παράλληλα με περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η διάθεση του θα ξεκινήσει στα μισά του 2022 με την πιθανή τιμή του να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.Πώς σας φαίνεται η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της Subaru;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης