Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην Κροατία και συγκεκριμένα στο νεότευκτο εργοστάσιο της Rimac, που βρίσκεται έξω από το Ζάγκρεμπ, ξεκινά το επόμενο διάστημα η παραγωγή του πανίσχυρου αμιγώς ηλεκτροκίνητου C_Two.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις του εντυπωσιακού hypercar της κροατικής φίρμας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, με έναν από τους πρώτες πελάτες να είναι ο Nico Rosberg, πρώην πρωταθλητής της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες και να λάβει την άδεια χρήσης για κίνηση στον δημόσιο δρόμο σε όλες τις αγορές του κόσμου, οι μηχανικοί της Rimac πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών πρόσκρουσης.

Χρησιμοποιώντας δύο πρωτότυπα πραγματοποίησαν κάθε είδους crash test, διαλύοντας κυριολεκτικά τα οχήματα. Οι δοκιμές ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες, με το carbon monocoque πλαίσιο να αντέχει όλες τις πιέσεις.

Συνολικά, η Rimac θα χρησιμοποιήσει 13 πρωτότυπα οχήματα και 5 αυτοκίνητα παραγωγής για τις δοκιμές εξέλιξης του C_Two, με τα 11 από αυτά να καταστρέφονται τελείως.

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό hypercar θα παραχθεί σε 150 μονάδες. Τροφοδοτείται από τέσσερα υψηλής ισχύος ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.914 ίππων και 2.300 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται στον απίστευτο χρόνο του 1,85 δευτερολέπτου και τα 0-300 σε 11,8΄΄.

Η τιμή του ορίστηκε στο 1,7 εκατ. ευρώ και το αυτοκίνητο έχει ήδη κάνει sold out.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης