Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Utopia όνομα και πράγμα η νέα Pagani, η οποία έρχεται με απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά ως ωδή στον V12, μισό βήμα πριν τον εξηλεκτρισμό. Το όνομα της, είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Thomas More που εκδόθηκε το 1516 και περιέγραφε τον ιδανικό-ουτοπικό κόσμο, σύμφωνα με τον ίδιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρδιά της Utopia είναι ένας V12 twin-turbo κινητήρας ο οποίος με χωρητικότητα 6λτ. και «καταγωγή» από την Mercedes, αποδίδει 853 άλογα στις 6.000σ.α.λ. και 1.100 Nm ροπής μεταξύ των 2.800 και 5.900 σ.α.λ. Ταυτόχρονα, ο πίσω άξονας έχει ηλεκτρομηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης., την ώρα που μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα σε αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων ή σε μία μετάδοση 7 σχέσεων.

Σύμφωνα με την εταιρία, το monocoque στο οποίο έχει «χτιστεί» το μοντέλο, του παρέχει 38% περισσότερη ακαμψία, ενώ έχει γίνει απίστευτη δουλειά και για το βάρος, το οποίο παραμένει στα εκπληκτικά 1.280 κιλά. Φανταστείτε, η κατασκευασμένη από τιτάνιο εξάτμιση με κεραμική επίστρωση, δεν ξεπερνά σε βάρος τα 6 κιλά.

Οι ζάντες με τη σειρά τους έχουν μέγεθος 21 ίντσες μπροστά και 22 πίσω, ενώ συνολικά μόνο 99 Utopia θα κατασκευαστούν με την τιμή να παραμένει άγνωστη και πιθανότατα να γίνεται γνωστή μόνο μετά τη παραγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης