Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Όσες εκκλήσεις και αν γίνουν,όσοι κάδοι απορριμμάτων και αν τοποθετηθούν,πάντα θα υπάρχουν ασυνείδητοι. Μετά από μια μεγάλη εκδήλωση στην ύπαιθρο δεν είναι λίγοι αυτοί που εγκαταλείπουν χαρτιά απο αποφάγια, πλαστικά ποτήρια η ακόμη και γυάλινα μπουκάλια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ράλι Ακρόπολις μετά από 8 χρόνια απουσίας επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το καλό είναι ότι οι θεατές θα γεμίσουν τις ειδικές διαδρομές για να χειροκροτήσουν τα πληρώματα. Το κακό είναι ότι τα βουνά θα γεμίσουν από απορρίμματα, πλαστικά μπουκάλια η τενεκεδάκια από αναψυκτικά.

Για να περιορισθεί η ρύπανση στο περιβάλλον,ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα «in the loop» με στόχο τη δημιουργία αξίας από τα πλαστικά απορρίμματα μέσω της αναβαθμιστικής ανακύκλωσής τους. Υπάρχει –ευτυχώς- παγκοσμίως μια ευαισθητοποίηση στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. Σκοπός είναι να περιορισθεί η χρήση φυσικών πόρων, νερού και ενέργειας.

Μέσω της πλατφόρμας «in the loop» θα υπάρξει ανταπόκριση ώστε να μειωθεί η ρύπανση στο περιβάλλον. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών, brands, δημόσιων φορέων, περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και καταναλωτών, σχεδιάζει εξειδικευμένα συστήματα ανακύκλωσης κλειστού/ ελεγχόμενου κύκλου και μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε νέα βιώσιμα προϊόντα, κλείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής του πλαστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά. Περισσότερες από 40 ελληνικές εταιρίες μπήκαν στον «κύκλο» του IN ΤΗΕ LOOP,  αποδεικνύοντας ότι η κυκλική οικονομία μπορεί να γίνει πράξη και στην Ελλάδα.

Μια τέτοιου είδους συνεργασία, ανάμεσα στη Motorsport και το ΕΚΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ  για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, γίνεται για πρώτη φορά σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Τα χρησιμοποιημένα πλαστικά προϊόντα, θα συγκεντρωθούν και θα ανακυκλωθούν. Με τη βοήθεια του ομίλου Πλαστικά Θράκης. Από την ανακύκλωση αυτή θα παραχθούν νέα βιώσιμα προϊόντα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο επόμενο Ράλι Ακρόπολις που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας το 2022. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης