Δύο από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την εξέλιξη την επόμενης γενιάς των ηλεκτροκινητήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές να προχωρούν σε συνεργασίες,  προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις τεχνολογικές προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και του εξηλεκτρισμού.

Έχοντας ως στόχο να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην παγκόσμια βιομηχανία, BMW και Jaguar Land Rover θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και αυξάνοντας την απόδοση.

Η βάση των εξειδικευμένων τεχνικών της BMW Group και της Jaguar Land Rover θα βρίσκεται στο Μόναχο. Εκεί θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις. Ωστόσο, κάθε εταίρος θα επιφορτιστεί με την κατασκευή των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής, επιδιώκοντας να διατηρήσουν την ταυτότητα κάθε μάρκας, σε όλα τα project.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταβατικό στάδιο. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί της επιτυχίας στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Στο πρόσωπο της Jaguar Land Rover βρήκαμε έναν εταίρο, του οποίου οι απαιτήσεις από τα συστήματα ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς ταιριάζουν πολύ με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τους χρόνους εξέλιξης και φέρνοντας οχήματα και προηγμένες τεχνολογίες ταχύτερα στην αγορά», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης