Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφοδιάζεται με τα πλέον σύγχρονα συστήματα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια μικρή πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στο εργοστάσιο του Mirafiori, το οποίο βρίσκεται στο Τορίνο και ανήκει στον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles. Kαταλαμβάνει επιφάνεια άνω των 2.000.000 τ.μ., καθώς και υπόγειο οδικό δίκτυο που αγγίζει τα 12 χλμ. Παράλληλα συστήματα μετακίνησης υλικών που καλύπτουν 20 χλμ. διαδρομών εξασφαλίζουν την αναπόσπαστη λειτουργία της μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις απασχολούνται περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι. Καλύπτουν όλες τις λειτουργίες μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι ο σχεδιασμός, η έρευνα και εξέλιξη, οι οικονομικές υπηρεσίες και βέβαια η κατασκευή οχημάτων.

Μόνο για την παραγωγή του ηλεκτρικού 500 εργάζονται 1.200 άνθρωποι. Στόχος της Fiat είναι η κατασκευή τουλάχιστον 80.000 μονάδων ετησίως, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί αν απαιτηθεί.

Διαχρονικά το Mirafiori αποτελεί τη γενέτειρα πρωτοποριακών ιδεών και μοντέλων. Από τις γραμμές παραγωγής του πέρασαν μοντέλα που άλλαξαν την αυτοκίνηση. Το πρώτο ήταν το θρυλικό «Topolino», το μικρότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Στη συνέχεια το εξαιρετικά πετυχημένο 600 και φυσικά το εμβληματικό 500άρακι. Να μην ξεχνάμε τα Panda, Punto και Alfa Romeo Mito.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης