Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα που δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις τιμές των καυσίμων παγκοσμίως, αλλά και πόσα χιλιόμετρα κερδίζουν ή χάνουν οι οδηγοί λόγω του κόστους της βενζίνης, πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία «Veygo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της βρετανικής εταιρείας πήραν ένα Ford Fiesta το οποίο διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 42 λίτρων και μέτρησαν πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει ο οδηγός σε κάθε χώρα με 50 ευρώ. Επίσης, συνέκριναν τις τιμές ανά λίτρο και με πόσα χρήματα γεμίζει το ντεπόζιτο.

Το Ιράν έχει με διαφορά την πιο φθηνή βενζίνη, με τον οδηγό να «φουλάρει» το Fiesta με λιγότερα από 10 ευρώ και να κάνει με 50€ την απίστευτη διαδρομή των 3.792 χιλιομέτρων. Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ, με τα ίδια χρήματα θα διανύσει μόλις 441 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα της «Veygo», ωστόσο, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,65€ το λίτρο, τότε θα κάνει περίπου 484 χιλιόμετρα. Με λίγα λόγια, η χώρα μας συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές του κόσμου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης