Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ήταν βέβαιο πως το «καυτό» supermini της ιαπωνικής φίρμας θα γίνει ανάρπαστο σε όλες τις αγορές του κόσμου. Ωστόσο, αυτό που συνέβη στην Αυστραλία δεν το περίμεναν ούτε τα στελέχη της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota Αυστραλίας θεωρούσε ότι για να πουληθούν οι 1.000 μονάδες που είχε στη διάθεσή της θα απαιτούνταν κάποιοι μήνες. Μόλις όμως άνοιξε τα βιβλία των παραγγελιών, κάθε στόχος πήγε περίπατος. Τα GR Yaris «έκαναν φτερά» σε μόλις 6 μέρες, με τους υποψηφίους πελάτες να δίνουν άμεσα την προκαταβολή για να κλείσουν ένα από τα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα των καγκουρό το μοντέλο της Toyota πωλείται για 39.950 δολάρια Αυστραλίας. Η αρχική τιμή του ήταν 49.500$, αλλά η τοπική εισαγωγική εταιρεία αποφάσισε να κάνει δώρο ένα μπόνους 10.000$, δελεάζοντας όπως αποδείχθηκε τους καταναλωτές.

Θυμίζουμε ότι, το GR Yaris τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο 1.6 turbo κινητήρα απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm ροπής. To μοτέρ συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά rally car είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα, με την τιμή του να ορίζεται στα 42.670 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης